Hlavní obsah

Ochránci přírody vysadili na jaře v Poodří 350 stromů, dubů a hrušní

Ilustrační snímek.

Reklama

Ochránci přírody vysadili na jaře v Poodří 350 stromů. Nová stromořadí dubů a hrušní vznikají poblíž Studénky na Novojičínsku.

Článek

Vysazováním stromů spolky Arnika a Základní organizace Českého svazu ochránců přírody (ČSOP) Studénka udržují pestrou krajinu a vytvářejí nové biotopy pro chráněné druhy živočichů, především brouka páchníka hnědého. ČTK to dnes sdělil mluvčí organizace Arnika Jiří Kaňa.

„Letošní jaro jsme byli opravdu pilní a vysadili jsme 350 sazenic z místních školek. Od listopadu do února jsme navíc ošetřili více než 200 starých vrb. Mnohé z nich jsou domovem brouka páchníka, ale žijí v nich i další druhy hmyzu a hnízdí ptáci,“ uvedla Marcela Klemensová z Arniky.

Za dva a půl roku už ochránci přírody vysázeli v Poodří přes 1300 dubů, hrušní, topolů a vrb. Výsadba je součástí pětiletého projektu na záchranu ohroženého páchníka hnědého, který žije v dutinách stromů. Cílem projektu je obnovit pestrou krajinu bohatou na různé druhy živočichů a zároveň do ní vrátit původní odrůdy hrušní.

Reklama

Doporučované