Hlavní obsah

Od prosince budou moci jezdit tramvaje do centra Olomouce

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Dělníci v prosinci dokončí rekonstrukci ulice 8. května v centru a od 5. prosince po ní budou moci opět jezdit tramvaje. Kvůli stavbě mostu na Masarykově třídě ale budou tramvaje zajíždět zatím pouze na Žižkovo náměstí a zpět.

Článek

ČTK to dnes sdělil primátorův náměstek Martin Major (ODS). Oprava ulice 8. května začala na jaře a stát bude téměř 75 milionů korun.

„Stavební práce už pokročily tak, že od 5. prosince může být zahájen provoz tramvají v ulici 8. května. Tramvajová trať bude až do otevření nového mostu přes Moravu ukončena úvratí na Masarykově třídě,“ uvedl Major.

S dokončením rekonstrukce ulice 8. května se počítá přibližně k 18. prosinci. Dopravní obslužnost v této ulici bude zatím zachována po dohodě se stavební firmou ve stávajícím režimu, tedy pouze pro zásobování a vozidla integrovaného záchranného systému.

Dočasnou konečnou zastávkou pro tramvaje jedoucí přes centrum města bude od prosince Žižkovo náměstí. Volný průjezd tramvají až k hlavnímu nádraží bude možný teprve v polovině roku 2022, kdy má být otevřen nový most na Masarykově třídě.

Dělníci v ulici 8. května opravili tramvajovou trať včetně trolejového vedení, vozovku, vjezdy, chodníky, veřejné osvětlení a také inženýrské sítě, a to v úseku od křižovatky ulic Pekařská, Zámečnická a Opletalova až po zaústění ulice do náměstí Národních hrdinů. Stavební práce na jaře zkomplikovala epidemie koronaviru, kvůli které byla oprava ulice pozastavena.

Reklama

Doporučované