Hlavní obsah

Olympiáda v noci. České sportbary bojují s posunem času po svém, servírují snídaně

Není to čas na fandění, říkají k olympiádě v hospodách. Poradí si ale po svém, třeba podáváním snídaní.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hokejové zápasy dopoledne nebo dokonce ve čtyři ráno. Další sportovní přenosy se budou také odehrávat v brzkých hodinách. Hospody na to reagují například podáváním snídaní.

Článek

Zatímco dříve měli v restauraci a sportbaru U Zábranských několik dní před začátkem olympiády zarezervovaná skoro všechna místa na atraktivní sportovní přenosy, letos mají zamluveno jen pár stolů pro nejvěrnější fanoušky.

Podle majitele Milana Mužátka je to jednoznačný dopad toho, že se sportovní svátek odehrává pro tuzemského diváka převážně na přelomu noci a rána. Tedy v čase, kdy není příliš zvykem vysedávat v hospodě.

„Máme problém, že lidé neradi ponocují. Další věc je, že ve většině vysílacích časů máme normálně po zavírací době nebo probíhají obědy. Je to doba ne moc k fandění,“ shrnuje celý problém Milan Mužátko, majitel sportbaru U Zábranských. Rozhodl se nakonec spojit ranní zápasy pro své hosty s bohatou snídaní a právě na ni lidi lákat mimo obývací pokoje svých domovů.

„Ve čtyři ráno asi opravdu nepřijdou, ale na dopoledne jsou lidé schopní si brát dovolenou. Už se to stalo několikrát,“ říká naopak Monika Tůmová, majitelka kladenského sportbaru Václavák. Věří, že sportovní svátek se na tržbách jejího podniku pozitivně odrazí.

Reklama

Doporučované