Hlavní obsah

Biatlonistky dojely ve štafetě dvanácté, sdruženáři skončili v týmovém závodu sedmí

Foto: ČOV/Pavel Lebeda

České biatlonistky běží štafetu na 4 x 6 kilometrů.

Reklama

České biatlonistky dojely ve štafetovém závodě dvanácté. Kateřina Pauláthová skončila v olympijské kombinaci celkově sedmnáctá. Skikrosařka Nikol Kučerová zajela v kvalifikaci 13. nejrychlejší čas. První kolo slalomu nedokončil ani jeden ze čtyř českých reprezentantů.

Článek

Česká lyžařka Kateřina Pauláthová skončila po druhém kole olympijské kombinace na 17. místě. Z prvního kola postoupila z 20. příčky. Třináctý nejlepší čas zajela v kvalifikaci skikrosařka Nikol Kučerová a postoupila do pátečního boje o medaile.

Ve slalomu se Čechům nedařilo. Do cíle v prvním kole nedojel ani jeden ze čtveřice Ondřej Berndt, Filip Forejtek, Jan Zabystřan a Adam Kotzmann. Vítězem se v druhém kole stal Švéd André Myhrer. Druhé místo vybojoval Ramon Zenhäusern ze Švýcarska a třetí skončil Rakušan Michael Matt.

Vrcholem čtrnáctého dne byla štafeta biatlonistek. České kvarteto Puskarčíková, Jislová, Davidová a Vítková dojelo s dvouminutovou ztrátou na 12. místě. Ze zlata se radují Bělorusky, za které výtečně finišovala Darja Domračevová. Velkou formu potvrdily druhým místem Švédky, třetí dojela Francie.

Čeští sdruženáři dojeli v týmovém závodu na sedmém místě a zopakovali tak své umístění ze Soči z roku 2014. S velkým přehledem vyhrálo Německo.

Čtrnáctý den olympijských her v Pchjongčchangu jsme sledovali v online reportáži:

14:30 - Další olympijský den je u konce, tentokrát bez české medaile

I dnešní den přinesl spoustu zajímavých olympijských momentů, žádná další medaile do české sbírky však nepřibyla. Zítřejší program odstartuje skikrosařka Nikol Kučerová. V 8:40 pak začíná hokejové semifinále mezi Českem a Ruskem.

13:30 - Zlato putuje do Běloruska, Češky dojely dvanácté

Bláznivý střelecký závod je u konce. Darja Domračevová uhájila svůj náskok a běloruskou štafetu dovezla do cíle na první příčce. O deset vteřin zaostaly Švédky a třetí skončila štafeta Francie. Veronika Vítková dojela s téměř dvouminutovou ztrátou na 12. místě.

13:23 - Bělorusko bude mít zlatou medaili z ženské štafety

Domračevová třikrát chybovala, ale díky i chybám svých soupeřek zůstala na prvním místě a zřejmě doveze Bělorusko na první příčku. O další medaile si to rozdají Švédky a Francouzky. Veronika Vítková odjela z poslední položky na 12. místě.

13:16 - Domračevová jede výtečně a táhne Bělorusko za zlatem

Běloruské biatlonistky mají po sedmé střelbě jedenáctivteřinový náskok před dotírajícími Francouzkami. Veronika Vítková posouvá Češky na 14. příčku. O všem rozhodne závěrečná střelecká položka.

13:05 - Další změny na předních příčkách, vede Bělorusko

Neskutečné věci na střelnici. Spousta nepřesností znamená další změny na vedoucích příčkách. Na prvním místě nyní jedou Bělorusky, za které bude navíc finišovat Domračevová. Druhé jsou Polky, třetí Slovenky. Markéta Davidová musela na dvě trestná kola a propadla se na 17. místo.

12:57 - Závod plný chyb pokračuje, jeho čelo se vyrovnalo

Další nepřesná střelecká položka. Na prvním místě odjely opět Italky, které mají na zádech Slovenky a Bělorusky. Do dvaceti vteřin za nimi je ale dalších pět reprezentací. Parádní střelbu má za sebou Markéta Davidová, která odstřílela čistě a posunula Češky na desáté místo.

12:50 - V polovině závodu vedou Finky, Češky jsou až čtrnácté

Závod plný překvapení pokračuje. Po druhé předávce jsou v čele Finky, následované Italkami a Slovenkami. Česká štafeta ztrácí na 14. místě dvě minuty.

12:40 - Wiererová jede dvě trestná kola, Jisslová zastřílela čistě

Slovenky jdou po rychlé palbě Kuzminové do vedení. Italka Wiererová musela na dvě trestná kola a propadla se na 13. příčku. Jessica Jislová střílela parádně a posunula českou štafetu na páté místo.

12:47 - Italky zpět v čele, Jisslová dvakrát kroužila

Velmi náročné podmínky nyní panují na biatlonové trati. Všechny závodnice dlouho čekaly na dokončení třetí střelecké položky. Nejlépe se s ní vypořádala Italka Wiererová, která vrací svůj tým na první místo. Druhé jsou Finky a třetí Bělorusky. Jessica Jislová bohužel dvakrát objela trestné kolo a zařadila se na 13. místo se ztrátou minuty a 22 vteřin.

12:35 - Eva Puskarčíková předává na šestém místě

První úsek je za námi. Italky zatím jedou výborně a předávají na prvním místě s náskokem sedmi vteřin na Američanky. Češky jsou šesté s půlminutovou ztrátou.

12:28 - Po druhé střelbě jdou do vedení Italky, Puskarčíková je sedmá

Druhá střelecká položka promíchala průběžné pořadí. Do čela závodu se dostal Němky, druhé jsou Američanky. Eva Puskarčíková dvakrát dobíjela a je momentálně sedmá s více než půlminutovou ztrátou. Preussová druhou položku nezvládla a Němky ztrácí minutu.

12:20 - První střelba v těžkých podmínkách

Biatlonistky se vypořádávají se silným sněžením a za sebou mají první střelbu. Na prvním místě odjely ze střelnice Američanky, následované Ukrajinkami a Kanaďankami. Eva Puskarčíková jednou dobíjela a je třináctá se ztrátou 13 vteřin.

12:15 - Biatlonová štafeta odstartovala, za Čechy jede jako první Eva Puskarčíková

12:08 - Zlato berou Němci, Češi skončili sedmí

Německá štafeta dojela s obrovským náskokem na prvním místě a slaví další triumf v severské kombinaci. Druzí nakonec skončili Norové, již v posledním úseku poodjeli Rakušanům, na které zbyl bronz. Česká reprezentace zopakovala umístění ze Soči a skončila sedmá.

11:55 - Poslední úsek štafety sdruženářů, schyluje se k těsnému souboji o stříbro

První místo bude v cíli na 99 procent patřit Němcům, kteří mají minutový náskok na Rakousko. Ti si to rozdají v přímém souboji o stříbrnou medaili s Norskem. Japonci odpadli a na čtvrtém místě mají už velkou ztrátu. Češi stále hájí sedmou příčku.

11:43 - Němci stále v čele, svůj náskok ještě navýšili

Po druhé předávce stále vedou Němci s náskokem 42 vteřin na Nory a Rakušany. Do boje o medaili se hlásí čtvrté Japonsko. Češi jsou na sedmém místě, což byl jejich cíl před závodem.

11:33 - Závod sdruženářů pokračuje běžeckou částí, po první předávce vedou Němci

Reprezentanti našeho západního souseda zatím potvrzují roli favorita a v závodu sdruženářů míří za zlatou medailí. Druzí jsou po první předávce Norové, třetí Rakušané. Tomáš Portyk předal štafetu na šestém místě.

11:15 - Hokejová vsuvka, Češi si připomínají 20 let od triumfu v Naganu

Už zítra v 8:40 nastoupí Češi v semifinále olympijského turnaje proti Rusům. Dvacet let po senzačním triumfu v Naganu ožívají vzpomínky na legendární turnaj. Povede se Čechům úspěch zopakovat v Pchjongčchangu?

10:20 - Christopher Del Bosco je ve stabilizovaném stavu

Pětatřicetiletý kanadský skikrosař měl ve středečním závodě těžký pád, ze kterého si odnesl zlomenou pánev a pár žeber a zhmožděné plíce. Po dlouhém nekontrolovaném letu a následném dopadu zůstal několik minut nehybně ležet na sjezdovce. Jeho stav je však nyní stabilizovaný.

9:17 - Čeští sdruženáři figurují po skokanské části na šestém místě

První polovina týmového závodu sdruženářů je u konce. Skokanská část vyšla nejlépe Rakušanům, kteří získali 469,5 bodu. Druzí jsou Němci, třetí Japonci. Češi vyběhnou do běžecké části se ztrátou jedné minuty a 56 vteřin ze šestého místa. Sdruženářský závod bude pokračovat kolem půl dvanácté.

9:10 - Tomáš Portyk předvedl výtečný skok 

Poslední český sdruženář Tomáš Portyk skočil 131 metrů a Češi můžou být spokojení. Uvidíme, na co to bude stačit.

8:54 - Češi jsou v polovině skokanské části na šestém místě

8:33 - Povedený skok. Ondřej Pažout skočil 123 metrů

8:30 - Závod sdruženářských družstev na velkém můstku začal. Češi budou skákat jako třetí v pořadí

8:14 - Ženský hokejový tým Spojených států zvítězil ve finálovém duelu proti Kanadě

Američanky jsou na olympiádě zlaté poprvé po dvaceti letech. Naposledy zvítězily v japonském Naganu. Kanaďanky porazily 3:2 v samostatných nájezdech.

8:07 - Hokejové finále žen mezi Kanadou a Spojenými státy rozhodnou nájezdy

8:15 - V 8:30  začne závod družstev sdruženářů na velkém můstku

Českou republiku budou reprezentovat Lukáš Daněk, Miroslav Dvořák, Ondřej Pažout a Tomáš Portyk.

7:40 - Kateřině Pauláthové patří v alpské kombinaci celkově 17. místo

7:38 - Vítězkou v olympijské kombinaci se stala překvapivě Švýcarka Michelle Gisinová

Stříbro patří Američance Mikaelae Shiffrinové a třetí skončila Wendy Holdenerová ze Švýcarska.

7:32 - Do čela jde překvapivě Švýcarka Michelle Gisinová, Slovenka Vlhová už je mimo medailové pozice

7:26 - První je průběžně Mikaela Shiffrinová, pojede posledních pět závodnic

7:20 - Slovenku Vlhovou posunula na průběžné druhé místo Švýcarka Wendy Holdenerová

7:17 - Finálový zápas žen v hokeji mezi Kanadou a USA je opět vyrovnaný

Gól na 2:2 vstřelila méně než pět minut před koncem zápasu Američanka Monique Lamoureuxová-Morandová.

7:14 - Na průběžné první místo se posunula Slovenka Petra Vlhová

7:05 - Kateřina Pauláthová má jízdu za sebou, bude nejhůře dvacátá

7:00 - Druhá část alpské kombinace začala

Kateřina Pauláthová vyjede jako třetí v pořadí. Slalom pojede celkem 22 závodnic.

6:43 - Hokejové finále žen

Druhá třetina je u konce. Kanada nad USA stále drží vedení 2:1.

6:30 - Olympijským vítězem ve slalomu se stal Švéd Andre Myhrer 

Stříbro bere Ramon Zenhäusern ze Švýcarska a třetí je Rakušan Michael Matt.

6:12 - Kanada jde v hokejovém zápase žen proti USA do vedení

Gól na 2:1 vstřelila v 27. minutě zápasu Marie-Philip Poulinová.

6:10 - V druhém kole slalomu zatím vede Švýcar Ramon Zenhäusern

6:03 - Kanaďanky na začátku druhé třetiny srovnaly na 1:1

Autorkou gólu je Haley Irwinová.

5:55 - Hokejové finále žen

Američanky drží ve finálovém zápase proti Kanadě vedení 1:0. Půl minuty před koncem první třetiny vstřelila branku v přesilovce Hillary Knightová.

5:50 - Akrobatické skoky -  výsledky žen

V Big Airu brala zlato snowboardistka Anna Gasserová z Rakouska, stříbrná byla Američanka Jamie Andersonová a na třetím místě skončila Zoi Sadowskiová-Synnottová z Nového Zélandu.

5:50 -  Akrobatické lyžování - výsledky mužů na U-rampě 

Zlato na U-rampě ze Soči obhájil v Pchjongčchangu americký akrobatický lyžař David Wise. Druhý skončil jeho krajan Alex Ferreira a bronz získal šestnáctiletý Nico Porteous z Nového Zélandu.

Reklama

Související témata:

Doporučované