Hlavní obsah

Opavské kulturní centrum Kupe obnoví provoz až 19. května

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Opavské kulturní centrum Kupe obnoví provoz až 19. května. Původně mohlo otevřít už tento týden, kdy se uvolnila opatření proti šíření koronaviru. Jeho pracovníci ale zatím dokončují rekonstrukci.

Článek

ČTK to dnes řekla jeho mluvčí Stanislava Lohinová. Jako první uvidí příchozí fotografickou výstavu bývalého zpravodaje ČTK Davida Sládka Do ulic. Soubor snímků zachycených na různých demonstracích měl být k vidění od 12. března. Vernisáž ale zhatila protikoronavirová opatření.

„Po více než dvouměsíční přestávce způsobené epidemií se v úterý 19. května znovu pro veřejnost otevře galerie s výstavou fotografií Davida Sládka Do ulic. Program zahrnující kino, koncerty, besedy a další akce bude obnoven v následujících týdnech,“ uvedla Lohinová. Dodala, že Kupe neotevřelo 11. května, aby stihli prostor připravit na provoz s přísnými hygienickými standardy a také dokončily se některé rekonstrukční práce.

Nejprve bude otevřena pouze galerie a to v obvyklé době od úterý do neděle od 14:30 do 18:30. Kavárna bude fungovat jako výdejové okénko.

Výstavou, která přivítá návštěvníky zpět, bude v březnu avizovaná, ale už neotevřená výstava fotografií z protestů nejen ve Velké Británii, které odtamtud přivezl český fotograf žijící ve Velké Británii David Sládek. V posledním květnovém týdnu se diváci dočkají prvních filmových projekcí. Zdarma budou promítnuty tři filmy - Přežijí jen milenci, Atlas mraků a Amélie z Montmartru.

„Kupe připravuje celou řadu bezpečnostních opatření. Diváky čeká omezená kapacita sálu a úprava rozestavění židlí, aby byly dodrženy bezpečné rozestupy. Kvůli dodržování nižší kapacity budou rezervace na všechny akce povinné. Bude připravena desinfekce pro návštěvníky a zajištěn pravidelný úklid a dezinfekce prostor,“ dodala s tím, že v červnu se program rozjede v plné rozmanitosti.

Reklama

Doporučované