Hlavní obsah

Ostrava rozdá přes milion korun na projekty zaměřené na podporu rodin

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Město Ostrava finančně podpoří organizátory akcí pro rodiny, tvůrce programů podporujících mezigenerační soužití nebo poradenství v oblasti rodinného života. O dotace mohou zájemci žádat od 18. do 27. října.

Článek

Pro žadatele má město připraveno 1,1 milionu korun. „Vedle podpory velkých kulturních projektů vnímáme také potřebu podporovat i menší, komunitně zaměřené akce a aktivity pro rodiny, které většinou vznikají jen z čisté potřeby lidí se setkávat, vzájemně spolu komunikovat a dělit se o své starosti i radosti. Právě z tohoto důvodu jsme vytvořili dotační program v oblasti rodinné politiky. Cílem je podpořit spolky a neziskové organizace, které se v této činnosti angažují,“ uvedl náměstek primátora Zbyněk Pražák (KDU-ČSL).

Z připravené částky by město mohlo přispět deseti až 15 žadatelům. O dotaci se mohou přihlásit fyzické i právnické osoby. O jejím přidělení se bude rozhodovat v lednu. Podpořeny mohou být dlouhodobé projekty i jednorázové akce.

Ostrava kromě aktivit pro rodiny podporuje každoročně i zájmové a volnočasové aktivity pro děti a mládež do 26 let nebo naopak programy speciálně pro seniory. V minulém roce takto podpořila 114 projektů zaměřených na volný čas. Pro příští rok má město připraveno na tyto aktivity šest milionů korun.

Reklama

Související témata:

Doporučované