Hlavní obsah

Otec se podle letušek nevhodně dotýkal syna. Na letišti na něj čekala policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Letecká společnost United Airlines obvinila muže ze Severní Karolíny, že se nevhodně dotýkal svého syna.Video: Háta Sassmannová

 

United Airlines čelí dalšímu skandálu. Tentokrát palubní personál obvinil pasažéra, že osahává svého pětiletého syna. Údajně se měl dotýkat jeho genitálií. Rodina bude požadovat odškodné.

Článek

Henry Amador-Batten cestoval se svým synem z rodinné návštěvy v Portoriku domů do Spojených států. Pětiletý Ben se ale bojí létání, a tak mu otec položil ruku do klína, aby ho uklidnil, a ten mohl lépe usnout.

Situace si všimla palubní posádka společnosti United Airlines, jejíž linku si otec vybral, a vyhodnotila jí jako sexuální obtěžování. Ruka Amador-Battena prý spočívala moc blízko chlapcových genitálií.

Video: Posádka United Airlines s pomocí letištní policie násilně vyvedla z letadla cestujícího. Společnost prodala více letenek, než mohla.

Video: Kamila Bejlková

Po přistání otce se synem uvítala policie. Až od ní se Amador-Batten dozvěděl, z čeho je podezřelý. Nebyl však obviněn ani zadržen. Situaci policii popsal a byl propuštěn. Podle serveru Huffington Post však zůstávají otec i syn touto zkušeností traumatizováni.

„Nejvíce bolestivé je, jak incident ovlivnil mého syna,” řekl o situaci obviněný otec. Událost pro ně byla o to citlivější, že se jednalo o homosexuálního otce. Ten je momentálně s partnerem v procesu osvojení druhého dítěte a přemýšlí, že bude po United Airlines žádat odškodnění.

United Airlines nedávno řešila několik skandálů, kdy se personál aerolinek k cestujícím choval nevhodně. Ke kauze s Amador-Battenem uvedl mluvčí společnosti, že se rodině omluvila. Dodal, že se s cestujícími vždy snaží zacházet s co největším respektem.

Video: Dvě dívky nepustili na palubu letadla, protože na sobě měly legíny.

Video: Barbora Kalátová

Související témata:

Doporučované