Hlavní obsah

Otec zachránil svou dceru, když mu v obýváku začal hořet skútr

Kouř z hořící baterie je silně jedovatý.Video: Reuters

 

Reklama

Bezpečnostní kamera umístěná v obývacím pokoji čínské domácnosti zachytila výbuch elektrického skútru. K tomu došlo při dobíjení baterie.

Článek

Z elektroskútru nejdřív začal stoupat jemný dým. V místnosti se v tu chvíli nacházel majitel skútru se svojí malou dcerou a rodinným psem. Muž se pokusil elektromotor uhasit. Během několika vteřin ale dým začal houstnout.

Kapitán hasičů pekingského obvodu Š'-ťing-šan Čang Wej popsal pro agenturu Reuters správný postup při podobných situacích.

„Pokud kouř není příliš silný, můžeme použít mokrý ručník, dát si ho přes obličej a opustit dům. Když se rozhoří oheň, může dojít k výpadku elektrického proudu. Když se snažíte dostat pryč, je důležité se přikrčit a držet ruku na stěně. Rád bych připomněl, že je důležité znát evakuační plán budovy, ve které se nacházíte, a orientovat se v něm,“ řekl Čang Wej.

Kouř z hořící baterie je silně jedovatý, otec se proto zachoval chytře, když svoji dceru rychle odnesl ven z místnosti. Všichni tři unikli doslova pár okamžiků před výbuchem.

Reklama

Související témata:

Doporučované