Hlavní obsah

Otevření Trumpova hotelu ve Vancouveru provázely protesty. Starosta s požadavkem na odstranění jména nepochodil

Otevření Trumpova hotelu ve Vancouveru provázely protesty. Starosta s požadavkem na odstranění jména nepochodil.

 

Reklama

Nový hotel pod hlavičkou The Trump Organization otevřely tři děti nového amerického prezidenta. Protestujícím se nelíbí jeho politika.

Článek

Dva nejstarší syny Donalda Trumpa, Erika a Donalda jr., jejich manželky a Trumpovu dceru Tiffany přivítaly ve Vancouveru desítky demonstrantů. Trumpovi do Kanady přijeli otevřít nový franšízový hotel The Trump Organization.

Protestující s řadou transparentů vyvolávali hesla jako „Trump musí odejít”. Nelíbí se jim politika nového amerického prezidenta, hlavně co se týká lidských práv.

Otevření nového „Trumpova” hotelu přidělalo vrásky jak developerovi starajícímu se o projekt, tak zástupcům města Vancouver.

Starosta Vancouveru Gregor Robertson vyzval developerskou společnost, aby ze stavby odstranila Trumpovo jméno dráždící odpůrce názorů šéfa Bílého domu. V kosmopolitním a značně liberálním městě na západním pobřeží Kanady jsou jich údajně desítky tisíc.

„Jméno Trump se stalo synonymem nikoli pro luxus a životní styl, ale pro rasismus, sexismus a netoleranci. S jeho jménem se tato budova, jedna z nejvyšších a nejikoničtějších ve Vancouveru, stane majákem rasismu," prohlásil vancouverský radní Kerry Jang.

Americká televize NBC připomíná, že smlouva na tento projekt byla podepsána dlouho před tím, než se Donald Trump stal americkým prezidentem.

Zástupce developerské společnosti Holborn se nechal slyšet, že bylo „velmi stresující, když Trump po podpisu smlouvy vstoupil do politiky.”

Reklama

Doporučované