Hlavní obsah

Pardubice provedou drobné opravy útulku pro zvířata

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Pardubice provede drobné opravy útulku pro opuštěná zvířata. Zatím na ně vyčlenilo 100.000 korun. Zároveň bude hledat místo, kde by bylo možné postavit nový.

Článek

Útulek v areálu veterinární kliniky není dost velký, aby se tam vešel výběh pro zvířata. Navíc by tam měl v budoucnu vzniknout dům pro seniory. Zařízení chce proto město přemístit, což už řeší dvě dekády.

Město nejdřív provede kontrolu stavebně-technického stavu útulku a následně potřebné opravy provede. „Současná krize by neměla znamenat rezignaci města na jeho agendy, které se mohou jevit příliš obyčejné či příliš malé. Koneckonců to, jak se lidé chovají ke zvířatům, vypovídá velmi pravdivě o nich samotných,“ uvedl na Facebooku zastupitel Karel Haas (ODS).

Ročně útulkem projde až 750 zvířat. Zhruba 40 procent financí hradí město, když přispívá na dva týdny pobytu zvířete. Zbytek hradí útulek ze svého rozpočtu. Jednou by zařízení mohlo být na vhodnějším místě, uvedl primátor Martin Charvát (ANO).

„Naším společným cílem je najít co nejvhodnější místo na území města, aby mohlo plnit i důležitou vzdělávací činnost pro žáky základních škol. Tuto synergii včetně zapojení prospěšných organizací, které se věnují péčí o opuštěná zvířata, vnímám jako důležitou,“ řekl Charvát.

Reklama

Doporučované