Hlavní obsah

Pardubické koupaliště Cihelna se připravuje na novou sezonu

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Pardubické koupaliště Cihelna se připravuje na novou sezonu. Bude muset zohlednit i požadavky hygieniků spojené s šířením nemoci covid-19.

Článek

„Počty návštěvníků ale zřejmě nebude muset omezovat,“ řekl provozovatel koupaliště Petr Ministr. „Celý náš areál má rozlohu více než čtyři hektary. Podle doporučení ministerstva zdravotnictví můžeme mít okamžitou návštěvnost až 4000 lidí. Toho docílíme jen málokdy,“ dodal.

Před areálem bude muset být lidem k dispozici dezinfekce. Budou muset nosit roušky, odložit je budou moci na dece a ve vodě. Mezi skupinami návštěvníků budou muset být rozestupy. „Budeme lidem rozdávat letáky s informacemi, u pokladen a šaten vyznačíme na zemi rozestupy,“ řekl Ministr.

Provoz plánuje koupaliště Cihelna s celkovou plochou bazénů 3500 metrů čtverečných zahájit 5. června, pokud to počasí dovolí. Provozovatel věří, že do té doby se hygienická omezení ještě uvolní. Ceny se proti loňsku nezmění, zůstanou na 90 korunách pro dospělého za celý den.

Druhé venkovní koupaliště ve městě, letní pláž u plaveckého areálu Na Olšinkách, je méně rozlehlé. Termín otevření zatím nestanovilo, bude záležet hlavně na počasí. Předchozí dva měsíce městská společnost Plavecký areál Pardubice věnovala údržbě, takže na sezonu je připravená.

„Ve vnitřním ani vnějším bazénu nebudeme smět používat zařízení, které vytváří aerosol. Budeme bez divoké řeky, vlnobití, vodopádů a chrliče vody,“ řekl ředitel firmy Jiří Vysoudil. Na letní pláži bude možné být bez roušky jen při koupání a na dekách, mezi nimiž bude muset být určitá vzdálenost. Podle Vysoudila může nastat situace, že kapacita koupaliště se vyčerpá a další zájemci budou muset počkat, až někdo odejde.

Reklama

Doporučované