Hlavní obsah

Party v místě, kde by ji málokdo čekal. Takto ožil Wu-chan

Foto: Profimedia.cz

Nový typ koronaviru se objevil právě v čínském městě Wu-chan.

Reklama

Město Wu-chan, kde se v zimě poprvé objevil nový typ koronaviru, se snaží vrátit k normálnímu životu. Například o víkendu se v místním bazénu sešly tisíce lidí, ze kterého sledovaly koncert.

Článek

Město Wu-chan ležící v provincii Chu-pej zná od konce minulého roku snad každý. Poprvé se zde objevil nový typ koronaviru, který se rozšířil do celého světa, způsobil bezprecedentní karanténní opatření a vyžádal si už přes 776 tisíc obětí.

Život se ve městě po měsících izolace začal vracet k normálu již v dubnu. Fotografie z posledních dní ale mohou překvapit. Zatím co ve světě stále přibývají případy nákazy a některé země opět přitvrzují hygienická opatření, ve Wu-chanu se o víkendu konala masivní akce. Tisíce diváků přihlížely elektronickému koncertu z bazénu, ve kterém lidé byli těsně vedle sebe. Informovala o tom agentura AFP.

Čínské úřady celkem ohlásily přes 89 tisíc případů nákazy a přes 4 700 úmrtí. Za posledních 7 dní podle Světové zdravotnické organizace (WHO) v zemi přibylo na 589 nových případů, z toho 98 za posledních 24 hodin.

Nejvíce postiženou zemí zůstávají Spojené státy americké s více než 5,4 miliony případů nákazy a přes 170 tisíc úmrtí. Následuje Brazílie s 3,3 miliony nakažených a více než 107 tisíci obětí. Dalšími velmi postiženými zeměmi jsou Indie, Rusko a Jihoafrická republika.

Podívejte se, jak to ve Wu-chanu o víkendu vypadalo:

Reklama

Doporučované