Hlavní obsah

Pata a Mata možná namluví Suchánek a Genzer. Čekejte legraci, až se hřebíky budou prohýbat

Režisér a scenárista Marek Beneš a producent Tomáš Eiselt o tom, Jak vznikal celovečerní film o Patovi a Matovi.Video: Barbora Marková

 

Reklama

Kdybychom chtěli najít recept na dlouhověkost, pak bychom ho zřejmě našli u Pata a Mata. Tahle animovaná dvojka je v perfektní kondici. Za více než 40 let se ani trochu nezměnila. Do kin 7. června míří celovečerní film s názvem Pat a Mat znovu v akci. Tvůrci slibují nová dobrodružství a hlavně spoustu legrace.

Článek

„My věříme, že Pat a Mat jsou stále žádáni, kromě jiného to vidíme na YouTube, kde mají postavičky velký počet zhlédnutí. Také nám lidé píší na naše facebookové stránky a žádají nové a nové příběhy, tak věříme, že úspěch to bude mít,“ slibuje jeden z tvůrců.

Nešikovní kutilové se objeví v nových domovech, ve filmu také zazní zcela nová hudba od jazzmana Zdeňka Zdeňka. S největší pravděpodobností také obě postavičky poprvé po 40 letech promluví. „My jsme pořád nevěděli, jestli Pat a Mat mají mluvit, nakonec jsme udělali kompromis. Epizody zůstávají němé grotesky, jenom mezi jednotlivými epizodami budou krátké scény, tam propůjčili hlas Michal Suchánek a Richard Genzer. Mě potěšilo, jak zodpovědně to vzali,“ prozrazuje scenárista Marek Beneš.

Popularita hrdinů je bez hranic. Pata a Mata věrně znají nejen diváci v Česku, ale také například ti v Holandsku, Rusku, Německu, Polsku nebo Íránu. „Zrovna v Íránu jsme byli před šesti lety, kdy nás pozvali na festival animovaných filmů pro děti a tam jim říkají Patu a Matu. A tlumočník nám prozradil, že obě postavičky se vlastně dostaly do tamního slovníku, protože, když je někdo v Íránu nešikovný, řekne se mu, že je Patu a Matu,“ směje se producent Tomáš Eiselt, který věří, že premiéra celovečerního filmu 7. června bude úspěšná.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované