Hlavní obsah

Po loňské odmlce se otevírají brněnská kluziště pro veřejnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Ilustrační foto.

Reklama

Po loňské odmlce kvůli covidu se letos znovu veřejnosti otevřou brněnská kluziště. Tento pátek nejprve ve Vodově ulici a v sobotu na místě bývalého zimního stadionu za Lužánkami.

Článek

Naopak ani letos nebude kluziště na Moravském náměstí u sochy Jošta, protože městská část Brno-střed je půjčila magistrátu. Ten je umístí do areálu Nové Zbrojovky, kde bude olympijský park, otevřít by se mělo v prosinci.

Otázkou je, zda kritická situace s covidem nedonutí vládu k tvrdým restrikcím, které by veřejné bruslení znemožnilo. Jinak mají zůstat kluziště otevřená až do února. Loni se v Brně bruslilo pouze na přírodních ledových plochách, které byly za příznivých podmínek lidmi zcela zaplněny bez ohledu na vrcholící vlnu pandemie.

„Ve všední dny se letos bude bruslit od 15:00 do 20:00, o víkendu už od 9:00. Během vánočních prázdnin má být otevřeno také po celý den. Na obou místech mají lidé i zázemí se šatnami a občerstvením. Na obou místech je také možné si brusle půjčit,“ uvedla mluvčí městské společnosti Starez - sport Michaela Dittrichová.

Již od minulého týdne lze bruslit také u modřické Olympie, kde se začíná od rána i ve všední den. Další možností jsou dvě kluziště s umělým ledem na Lesné u základní školy v Milénově ulici. Zatím se staví kluziště na Kraví hoře a otevřít by se mělo pro veřejnost v prosinci.

Reklama

Související témata:

Doporučované