Hlavní obsah

Podejte mi ruku a uvidíte. Co o Donaldu Trumpovi prozrazuje řeč těla

Trump podle odborníků řečí těla rád dává najevo převahu a dominanci.

 

Reklama

Devatenáctivteřinové potřesení ruky s japonským premiérem obletělo svět. Kanadský premiér Trumpovi odolal.

Článek

Nedávná návštěva japonského premiéra Šinzó Abeho v Bílém domě vzbudila rozruch hlavně kvůli nepřiměřeně dlouhému potřesení rukou v Oválné pracovně. Trvalo 19 sekund. S podivným podáním ruky od Donalda Trumpa mají své zkušenosti i další politici.

Média, hlavně ta britská, obsáhle řešila Trumpovo setkání s premiérkou Theresou Mayovou. Prezident USA ji ve Washingtonu při chůzi po schodech chytil za ruku. Gestem chtěl údajně impulsivně demonstrovat blízké vztahy s Británií.

Trumpovo podání ruky se stává legendárním. Média každé podrobí analýze. Například CNN oslovila odborníky na řeč těla a jejich verdikt je jasný: Americký prezident rád dává najevo svou převahu, sílu a dominanci. Proto lidi při podávání ruky k sobě přitahuje, otáčí si je a chytá za ramena. Potřesení rukou začíná submisivním gestem, kdy ukáže otevřenou dlaň, následně ale přejde do pozice síly.

Obvyklé Trumpově taktice nicméně někteří vzdorují. Třeba kanadský premiér Justin Trudeau, se kterým se hlava Spojených států setkala o víkendu. I Trudeau vystupoval sebevědomě, s určitou dávkou dominance, a při podávání ruky se přitáhnout nenechal. Trumpa zablokoval levačkou na jeho rameni.

Reklama

Doporučované