Hlavní obsah

Podmínka pro soudce z Litoměřic potvrzena. Za další korupci už může dostat vězení

Je to pravomocné, někdejší litoměřický soudce Ladislav Jelínek (vlevo) bral úplatky.Video: Radek Nohl

 

Reklama

Podle obžaloby chtěl bývalý soudce Ladislav Jelínek úplatek 400 tisíc. Dostal podmíněný trest, ale na krku má ještě jeden případ.

Článek

Dvouletá podmínka a pokuta 90 tisíc korun jako trest pro bývalého litoměřického soudce Ladislava Jelínka platí.

Pražský krajský soud v úterý zamítl odvolání, které Jelínek, jehož zachytila řada policejních odposlechů, jak za úplatky slibuje ohýbání spravedlnosti, podal.

„Bylo rozhodnuto tak, že se odvolání zamítá,“ potvrdila Seznamu mluvčí pražského krajského soudu Jitka Vlnová s tím, že tedy platí původní trest.

O něm rozhodl na konci června kladenský soudce Petr Sedlařík.

Rozsudek je pravomocný. Jelínek teď může podat pouze dovolání k Nejvyššímu soudu. Jeho advokát Martin Luštík ale zatím neřekl, jestli to udělá.

V této kauze chtěl Jelínek podle obžaloby 400 tisíc za ovlivnění případu muže, který nejméně v patnácti případech prokazatelně řídil auto, přestože to měl soudem zakázané.

Jelínek si předání peněz domlouval v litoměřické hospodě Sparta, kam chodil pravidelně na pivo. Nevěděl ale, že schůzky dokumentuje policie.

Před bývalým litoměřickým soudcem je však ještě další soudní proces v Jičíně. Zde je obžalován, že se nechal uplatit láhví whisky. A je možné, že po dalším rozsudku bude muset Jelínek do vězení. Tuto kauzu již začali soudci po zásahu Nejvyššího soudu projednávat od začátku na konci srpna.

Reklama

Doporučované