Hlavní obsah

Podpal, zabij, znič. Navedl mě hlas démona, řekl střelec z Parklandu

Záběry z výslechu parklandského střelce Nikolase Cruze.Video: AP

 

Reklama

Americké úřady zveřejnily záznam z výslechu parklandského střelce Nikolase Cruze. Devatenáctiletý střelec šerifovi krátce po útoku řekl, že k násilnostem ho navedl hlas, který mu přikazuje, co dělat.

Článek

Cruz při výslechu uvedl, že hlas, který připisuje démonovi, začal slýchávat po smrti své matky a mluví k němu alespoň jednou denně. Nejčastěji odpoledne nebo ve večerních hodinách.

Hlas Cruze podle jeho slov navádí k tomu, aby „podpaloval, zabíjel a ničil“. Na otázku detektiva Johna Curcia, co přesně má podpalovat, zabíjet nebo ničit, odpověděl, že cokoliv.

Na záběrech, kdy je v místnosti sám, Cruz předstíral, že se střílí do hlavy, do úst nebo hrudníku. Po stisknutí pomyslné spouště u spánku zřetelně vrtěl hlavou. Kamery také zachytily, jak se pěstí bije do hlavy.

Detektivové Cruze podle záznamu vyslýchali dvanáct hodin. Podle kanceláře šerifa se Cruz během tohoto výslechu k útoku přiznal. Část, kde tak učiní, ale úřady ze zveřejněné nahrávky vyjmuly. Detektivu Curciovi také podle policejního přepisu výslechu řekl, že chce zemřít, a odmítl sklenici s vodou, protože si ji podle svých slov nezasloužil.

Při únorovém útoku na střední škole ve floridském Parklandu zemřelo sedmnáct lidí. Cruz je nyní ve vazbě, kde čeká na soudní verdikt.

Reklama

Související témata:

Doporučované