Hlavní obsah

Podvedli mě. Měla jsem hrát ve skryté kameře, tvrdí podezřelá z vraždy Kim Čong-nama

Měla jsem hrát ve skryté kameře, tvrdí podezřelá z vraždy bratra Kim Čong-una.

 

Reklama

Malajsijská policie dosud zatkla tři podezřelé. Jedna z nich vypověděla, že jí neznámý muž nabídl sto dolarů, aby sehrála na letišti scénku, při které postříká obličej cizím mužům vodou.

Článek

Malajsijské úřady prozatím zadržely dvě ženy a jednoho muže, které podezírají z podílu na vraždě nevlastního bratra severokorejského diktátora Kim Čong-una.

Dvě ze zadržených žen, pětadvacetiletá Indonésanka Siti Aishahová a nejmenovaná podezřelá s vietnamským pasem, nicméně vypověděly, že si myslely, že se účastní natáčení vtípku pro televizní show.

Aishahovou oslovil v baru, kde pracovala jako hosteska, neznámý muž a nabídl jí sto dolarů za vystupování v údajné scénce pro skrytou kameru.

Kdo byl Kim Čong-nam:

Podle „dohody” prý měly přesvědčit několik mužů, aby na letišti v Kuala Lumpuru zavřeli oči, a pak jim nastříkat do obličeje vodu. Poslední obětí žertu měl být Kim Čong-nam.

Podle dosavadních závěrů vyšetřování ho zřejmě zabila neznámá látka, kterou mu pachatel nastříkal do obličeje. Oficiální zpráva z pitvy ale doposud nebyla zveřejněna.

Šestačtyřicetiletý Kim Čong-nam byl napaden na letišti v Kuala Lumpuru v pondělí, když čekal na odbavení svého letu do Macaa. Při převozu do nemocnice zemřel.

Reklama

Doporučované