Hlavní obsah

Pořadník na těhotenství, mobilní signál v metru v Praze a nový vir v Ostravě

Výběr dne podle Martiny Spěváčkové.Video: Martina Spěváčková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaké události zaujaly naši redakci ve středu s datem 4. dubna?

Článek

Porušit pravidla firemní kultury můžete v Japonsku i tím, že otěhotníte dříve, než jste podle rozhodnutí svého šéfa na řadě. Právě to se stalo vychovatelce v jedné soukromé školce. Počala totiž dříve, než určoval firemní pořadník, a nechala tak za sebou starší kolegyně. Zprávu přinesl britský deník The Daily Telegraph. Šéf ženu obvinil ze sobeckého jednání a vychovatelka se musela za své těhotenství omluvit.

Radostnou zprávu zřejmě může oslavovat i hradní kancléř Vratislav Mynář. Nejde ale o to, že by dostal bezpečnostní prověrku, ale může se těšit na druhého potomka. Jeho žena je podle informací Blesku těhotná.

A Hrad ještě jednou. Tentokrát přímo v podání prezidenta Miloše Zemana. Lidé u něj podle březnového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění nejčastěji oceňují, že je v kontaktu s občany a zná jejich problémy. Nejvíc se jim naopak nelibí, jak pečuje o vážnost a důstojnost svého úřadu.

Vzpomínáte si, jak pražstí politici několikrát veřejně slibovali, že v metru bude mobilní signál? Tak teď přidali i konkrétní termín. Z metra si zavoláte v roce 2022, takže už za čtyři roky. A další skvělá zpráva je, že zařízení budou do stanic a tunelů metra instalována v noci, kdy metro nejezdí, aby se nemusel přerušovat provoz.

A z Prahy do Ostravy. Ta sice nemá metro ani signál v metru. Ale za to svůj vlastní virus - Ostravirus. Objevili ho vědci tamní univerzity při výzkumu biodiverzity. Přišli na něj náhodou, a protože byl dosud neznámý, tak ho symbolicky pojmenovali po Ostravě.

Reklama

Doporučované