Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Ani Lány, ani Hrad. Prezident Pavel si vybral nové sídlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Reportáž zvláštních korespondentů Šťastného pondělí z nového hlavního města.Video: Profimedia.cz, ČTK, Seznam Zprávy

 

Šťastné pondělí tento týden vyrazilo mimořádně do terénu. Investigativní tým satirického pořadu totiž odhalil, že na příkaz generálního prezidenta Petra Pavla se hlavní město Česka již brzy přesune z Prahy do Černoučku.

Článek

„Co je to sakra Černouček?“ ptáte se nejspíš, stejně jako se ptala moderátorka zvláštního studia Šťastného pondělí. A tak se na místo vypravili hned dva zpravodajové, aby zjistili, kde přesně bude nová hlava státu sídlit a kam za ní budou jezdit na oficiální návštěvy představitelé jiných států.

A co reportéři Šťastného pondělí zjistili, když na místo během několika málo hodin cest vlakem a pěších túr přes pole dorazili? Že se Černouček se svou bohatou kulturní historií, cennými památkami a dostatkem kancelářských prostor pro celý tým Petra Pavla v podstatě neliší od Pražského hradu. Snad jen na několik malých výjimek.

Proč prezident Pavel odmítl úřadovat z Pražského hradu a kdy ideálně vyrazit na návštěvu našeho nového hlavního města, to už se dozvíte ve videu v úvodu článku.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V týdnu vás Václav Dolejší vezme na Křižovatku Anděl, kde se ptá lidí na aktuální problémy, které nás trápí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Doporučované