Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Petr Pavel usmiřuje politiky. Máme záznam tajné schůzky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Šťastné představení o sporech vlády a opozice.Video: Seznam Zprávy, Youtube.com

 

Reklama

Spory vlády a opozice dosáhly nového maxima. Petr Pavel tak cítí povinnost rozdělené tábory spojit a najít aspoň jedno téma, na kterém se všichni shodnou. Uspěje? To ukáže záznam divadelní hry ze živého natáčení Šťastného pondělí.

Článek

Korespondenční volba, manželství pro všechny, rozpočet. To jsou jen některá z témat, nad kterými jsou poslanci ochotni diskutovat dlouhé dny a často i noci.

Že je to neudržitelný stav, vidí i prezident Pavel. A tak se pokouší mírnit emoce tím, že si zástupce vlády a opozice pozve na Pražský hrad, aby si to všichni nejdřív vyříkali v soukromí, a třeba tím zabránili dalším obstrukcím.

Jenže sjednotit Petra Fialu, Andreje Babiše a Tomia Okamuru, byť jen v jednom tématu, není jednoduchá věc, a to ani když jste prezident. Existuje vůbec šance, že se na tajném jednání něco dohodne?

Schůzka na videu v úvodu článku je sice satira a její průběh je zcela smyšlený, ale jak sami uvidíte, může být blíž skutečnosti, než by se mohlo na první pohled zdát.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V úterý posíláme satirický newsletter Jindřicha Šídla a jeho týmu. Glosy o aktuálním politickém dění i zákulisní „šeptandu“ nejen o Šťastném pondělí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, XinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Podívejte se:

Přemýšleli jste někdy o tom, že se vlastně máme naprosto skvěle? Jak vám řekne ve speciálu Šťastného pondělí Jindřich Šídlo, v porovnání se všemi postkomunistickými státy máme mnohem větší úspěchy než kdokoliv jiný.

Reklama

Doporučované