Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Máme se skvěle, Česko je lepší než Polsko i Německo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Šťastné pondělí na scéně. Proč je Česko lepší než Polsko i Německo?Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, Profimedia.cz, Shutterstock.com, ČTK, Youtube.com

 

Reklama

Přemýšleli jste někdy o tom, že se vlastně máme naprosto skvěle? Jak vám řekne ve speciálu Šťastného pondělí Jindřich Šídlo, v porovnání se všemi postkomunistickými státy máme mnohem větší úspěchy než kdokoliv jiný.

Článek

Když se podíváte na mapu střední a východní Evropy, zjistíte, že je Česko naprosto bezkonkurenčně nejlepší místo k žití. Jistě, mohli bychom si myslet, že pobaltské státy jsou na tom v mnoha věcech lépe, ale na druhou stranu – kdo z vás dokáže rozeznat Lotyšsko, Litvu a Estonsko na mapě? Správně, nikdo. A tím pádem nemohou být lepší než my.

Možná by vás ještě mohlo napadnout, že taková bývalá Německá demokratická republika dopadla lépe než my. Ale přiznejme si, kdyby zainvestovalo západní Německo do nás, tak bychom s přehledem vyhráli. A tak i NDR diskvalifikujeme.

A zbylé státy už porážíme na celé čáře. O Slovensku a Maďarsku v podstatě ani nemusíme mluvit, většina Balkánu nás stejně nikdy nezajímala a Chorvatsko bylo letos tak drahé, že v našem pomyslném žebříčku spadlo až na úplné dno. Jedinou pořádnou konkurencí nám tak zůstávají Poláci. Ti měli podle všech předpokladů prohrát tím, že si i potřetí za sebou zvolí Právo a spravedlnost.

Jenže Poláci zklamali a zvolili si v nedávných volbách opozici. A ta je v Polsku dokonce tak liberální, že její část už ani netrvá na tradičním polském zvyku ukřižování homosexuálů.
Jindřich Šídlo ve Šťastném pondělí

Ale i tak máme šanci Polsko porazit a stát se šampionem postkomunismu. Jak to uděláme a čím se jako Češi můžeme oproti jiným národům pyšnit, to už vám řekne Jindřich Šídlo ve speciálním Šťastném pondělí natáčeném se živým publikem v divadle X10.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V úterý posíláme satirický newsletter Jindřicha Šídla a jeho týmu. Glosy o aktuálním politickém dění i zákulisní „šeptandu“ nejen o Šťastném pondělí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, XinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované