Hlavní obsah

Záběry z první linie: Takhle se pod palbou ocitl ukrajinský ministr

Svět bez obalu: Na frontové linii se v palbě ocitla i skupina ukrajinských poslanců a zahraničních novinářů a bylo nutné je evakuovat.Video: RFE/RL

 

Reklama

Ostřelování pozic na východě Ukrajiny stále pokračuje. Ukrajinská armáda i proruští separatisté opakovaně obviňují druhou stranu z porušování příměří. V sobotu palba mířila i do míst, kde se pohyboval ukrajinský ministr vnitra.

Článek

V sobotu 19. února se dostala pod palbu i skupina ukrajinských poslanců a zahraničních novinářů a bylo nutné je evakuovat. V blízkosti ukrajinského ministra vnitra Denyse Monastyrského, který mířil na východ země, vybuchl granát, ale incident se obešel bez zraněných.

Mezi novináři byl i reportér ukrajinské služby Rádia Svobodná Evropa Marjan Kušnir, který spolu s kameramanem celou dramatickou situaci natočil.

Kyjev opakovaně odmítá obviňování z toho, že by v posledních dnech zesiloval násilí a případně přímo plánoval útok na separatistické regiony. Ukrajinská strana uvádí, že vzbouřenecké oblasti a Rusko, které má u ukrajinských hranic desetitisíce vojáků, jen uměle vytvářejí záminku k ruské vojenské invazi na Ukrajinu.

Podívejte se na záběry z první linie.

Další reportáže z produkce RFE/RL najdete zde. Aktuální dění sledujeme v online reportáži.

Reklama

Doporučované