Hlavní obsah

Glosa: Kroťte svá očekávání, Babiše nestřídá vláda spasitelů

Glosa Daniela Kroupy: Kroťte svá očekávání, Babiše nestřídá vláda spasitelů.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pedagog a filozof Daniel Kroupa se ve své glose rozebírá, proč bychom se tolik neměli upínat k nastupující vládě.

Článek

Máme konec roku 2021 a přišla další vlna epidemie. Stará vláda už vyčerpala skoro všechny prostředky, které lze proti takové epidemii použít, a mnozí lidé se upínají k nové vládě, kterou stále ještě nemáme.

Ti lidé doufají, že přijdou nějací spasitelé a zachrání nás. Chtěl bych varovat před takovým očekáváním. Budou to zase jenom obyčejní lidé, kteří budou dělat chyby. Ale alespoň to nebudou oligarchové, kteří ovládají velkou část průmyslu, médií, a moc, ke které se dostali, jim připadá slabá.

Nečekejme tedy od těchto nových politiků, že dokáží něco zázračného. Když už někdo touží po spasiteli, tak ať se obrátí k tomu, který přišel před více než 2000 lety.

To dítě přineslo úžasné poselství pro člověka. Totiž že je milován a to i když je úplně sám a všemi opuštěný. A že má šanci se zachránit, když sám takovou láskou bude milovat druhé.

Neměli bychom zapomínat na ty, kteří jsou sami a opuštění, a kteří jsou na tom nejhůř. Například lidi bez domova.

A tak jestli někdo chce ukázat, že na tomto světě existuje spása, nebo alespoň záchrana, tak může přispět těmto bezdomovcům na jejich ubytování různým organizacím, které se o ně starají. Spásu nemůžeme čekat od lidí, ale my lidé se na ní můžeme podílet.

Celou glosu Daniela Kroupy si můžete pustit v úvodním videu. Je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00.

Archiv pořadu najdete zde.

Reklama

Doporučované