Hlavní obsah

Potápěči nalezli v orlické přehradě mrtvolu muže, kterého přes měsíc hledali

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Policejní potápěči nalezli v v orlické přehradě tělo muže, kterého více než měsíc hledali. Při pátrací akci přitom v minulých týdnech nalezli tři jiné utopené.

Článek

Muž, jehož nyní našli, spáchal sebevraždu skokem do vody ze Žďákovského mostu. „Podle podvodního sonaru se ponořili k vytypovanému předmětu a nakonec ve středu minulý týden nalezli jeho tělo. Po vytažení na hladinu a následně na břeh nádrže předali tělo pohřební službě. Písečtí kriminalisté následně vyrozuměli kolegy z Příbrami a také příbuzné,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Potápěči při několikatýdenní pátrací akce nalezli v březnu v orlické přehradě poblíž Žďákovského mostu na Písecku ostatky dvou lidí a jednoho utopeného člověka, jenž byl pohřešovaný od letošního ledna. Patrně šlo ve všech případech o sebevrahy. Ostatky jednoho z nalezených se podařilo identifikovat, šlo o muže, který zmizel v roce 2004.

Podle Matznera není nic výjimečného, že pátrání po mrtvole v orlické přehradě vede k nálezu jiného těla. Orlická přehrada je velmi hluboká, a proto je pátrání v ní složité. V posledních letech nejčastěji jde o sebevrahy. „Žďákovský most se stal nechvalně populární v tom, že si jej často pro dobrovolné ukončení života vybírají lidé z různých koutů republiky,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Doporučované