Hlavní obsah

Požár nákupního centra u Moskvy. Tři tisíce lidí se evakuovaly, pak se zřítila střecha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Rozsáhlý požár zničil obchodní centrum u MoskvyVideo: Reuters

 

Reklama

S plameny bojovala stovka hasičů, do akce byly povolány i tři protipožární vrtulníky Ka-32.

Článek

Dva zraněné si podle úřadů v neděli vyžádal požár velkého obchodního střediska se stavebninami u okružní dálnice okolo Moskvy. Před plameny musely být evakuovány tři tisícovky zákazníků a prodejců, krátce nato se zřítila část střechy, uvádějí ruská média. Sloup černého dýmu byl podle agentury TASS vidět až z centra Moskvy.

„Hoří celé centrum, od podzemí až po střechu,” ohlásil reportér rádia Kommersant FM. V podzemním parkovišti explodovalo několik automobilů. Požár postupně zachvátil plochu 55 tisíc čtverečních metrů. Zřícená část střechy se odhaduje na 300 metrů čtverečních. „Nejspíše může spadnout celá střecha,” uvedl jeden z hasičů podle agentury Interfax.

Podle ministerstva zdravotnictví byl jeden zraněný ošetřen na místě, druhý musel být hospitalizován s popáleninami na speciální klinice. Podle rozhlasu o ošetření požádalo také osm lidí, kteří se přiotrávili dýmem.

Požár podle hasičů vznikl ve skladu v přízemí, odkud se rozšířil do podzemního parkoviště a pak do dalších pater. S plameny bojovala stovka hasičů, v akci byly i tři protipožární vrtulníky Ka-32.

Reklama

Doporučované