Hlavní obsah

Praha 10 postaví školku na místě stávající v Bajkalské ulici

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Radnice Prahy 10 plánuje zbourat vyklizenou budovu mateřské školy ve vršovické Bajkalské ulici a na jejím místě postavit novou školku se třemi pavilony. Na dotaz ČTK to uvedl mluvčí městské části Jan Hamrník.

Článek

Radnice vypsala výběrové řízení na stavební firmu, odhadované náklady jsou 109 milionů korun. Podle mluvčího chce radnice podepsat smlouvu a předat staveniště do konce roku. Délka stavby má být 20 měsíců.

„Ve školce budou tři pavilony, jeden se dvěma učebnami, druhý se čtyřmi a třetí hospodářský. Celkem šest tříd, počítá se s kapacitou 24 dětí na třídu,“ vysvětlil Hamrník. Původně se mělo se stavbou začít dříve, příprava se však kvůli pandemii koronaviru zpozdila, dodal.

Desátá městská část si loni nechala zpracovat demografickou analýzu, podle které nemá dostatek míst ve školách a školkách. Radnice nedávno dokončila novou školku v ulici Nad Vodovodem, v plánu je kromě Bajkalské také oprava prázdné bývalé školy u Strašnické a další stavby či přístavby škol na Zahradním Městě, ve Vršovicích a v Malešicích. Podobné plány mají i další městské části zejména na okrajích metropole, ale i Praha 5 nebo Praha 3 v souvislosti s bytovou výstavbou.

Praha 10 je podle počtu obyvatel po Praze 4 druhou největší pražskou městskou částí, žije v ní zhruba 110.000 lidí. Zahrnuje celé Vršovice, většinu Strašnic a Malešic a části Záběhlic, Michle, Vinohrad, Hrdlořez, Hloubětína a Žižkova. Městská část nyní zřizuje 13 základních a 20 mateřských škol.

Reklama

Související témata:

Doporučované