Hlavní obsah

Prahu 14 trápí problém nelegálních průjezdů nákladních aut

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Radnici Prahy 14 trápí nelegální průjezd nákladních aut okolo průmyslového areálu Pragolaktos a Jahodnicí. Připravuje řešení, jehož konečnou podobu zašle magistrátu.

Článek

„Pravděpodobně se bude jednat o automatický záznam aut, která zde nemají co dělat. Radnice zaznamená denně stovky případů, kdy řidiči nerespektují zákaz průjezdu, a zkracují si tak cestu,“ řekl místostarosta Petr Hukal.

V místech, kde platí zákaz vjezdu vozidel nad 3,5 tuny, zaznamenala radnice za 12 hodin 415 nezákonných průjezdů nákladních aut. Z toho 58 vozů jízdu začínalo či končilo v průmyslové zóně a 357 vozidel projelo křižovatkou po Českobrodské ulici a pokračovalo dál. „Drtivou většinu nelegálně projíždějících aut tak představuje tranzit. Řidiči tudy jet nemusí, pouze si zkracují cestu nebo objíždí kolony na Jižní spojce,“ řekl Hukal.

Podle Hukala by na místě mohlo být instalováno zařízení, které by automaticky zaznamenávalo vozy a porovnávalo registrační značky s registrem vozidel. „Konkrétní podobu a fungování zatím řešíme. Rád bych měl návrh řešení ještě letos, nejlépe po prázdninách, připravený a začal o něm jednat s magistrátem a náměstkem primátora (Adamem) Scheinherrem,“ řekl Hukal.

Na Českobrodské za podjezdem pod železniční tratí byl při nedávné výstavbě semaforu vybudován odstavný pruh, aby zde mohli policisté nákladní auta odstavovat. Podle Hukala to ale nestačí. „Jsme rádi, že policisté zde už kontroly můžou provádět a provádí. Nicméně, je stále velké množství řidičů, které od cesty přes Jahodnici a Dolní Počernice namátková represe neodrazuje,“ dodal Hukal.

Reklama

Související témata:

Doporučované