Hlavní obsah

Videa: Ve štábu Miloše Zemana napadli jeho lidé pěstmi novináře. Zaútočili i na reportérku Televize Seznam

Záběry z incidentu v Zemanově štábu, kde pěstmi napadli novináře.Video: Lukáš Marek

 

Reklama

Ochranka ve štábu Miloše Zemana na závěr oslavy fyzicky napadla novináře, padaly i pěsti. Zaútočila také na reportérku Televize Seznam Pavlínu Kosovou.

Článek

„Jděte už do pr…, hyeny novinářský!” volala ochranka. Několik novinářů přitom fyzicky napadla. Snažila se dostat novináře z prostoru poté, co se jeden z příznivců Miloše Zemana opil a musela zasahovat záchranka, protože zkolaboval.

To vše se dělo ve štábu nově zvoleného prezidenta Miloše Zemana.

Další novinář dostal od Zemanových lidí ve štábu pěstí.Video: Lukáš Marek

„Novináři natáčeli člověka, který se potácel v sále. Lidem patřícím do skupiny podporovatelů prezidenta se to nelíbilo, křičeli na ně, že ten muž je nemocný,“ popsala události reportérka Pavlína Kosová.

Další záběry: Lidé z volebního štábu Miloše Zemana napadli novináře.Video: Lukáš Marek

Lidé ze štábu – nepodařilo se ověřit, zda to byli pořadatelé nebo podporovatelé slavící Zemanovo vítězství, případně obě skupiny dohromady – napadli novináře. Naše reportérka tuto situaci natáčela na mobilní telefon, ale pak se sama stala terčem útoku.

Video, které natočil kameraman iDNES.cz, jehož pěstmi napadl člověk ze Zemanova štábu.Video: Lukáš Marek

„Nelíbilo se jim, že natáčím. Jeden z nich se obrátil, zaútočil na mě nejprve slovně a pak i fyzicky. Natlačil mě na pult, kde předtím bylo občerstvení a pak mi vyrazil telefon z ruky,“ uvedla Pavlína Kosová.

Celý útok na reportérku můžete vidět ve videu u tohoto článku, stejně jako uslyšíte výrazy, jimiž lidé v Zemanově štábu útok doprovázeli. Ve videozáznamu přinášíme také útok na novinářského kolegu z iDNES.cz.

K události se vyjádřil také šéfredaktor Televize Seznam Jakub Unger.

„Nás jako svobodné nezávislé médium pochopitelně podobné scény mrzí. Vystupování úřadů, institucí či veřejných osob vůči médiím a novinářům by asi mělo v moderní demokratické zemi vypadat jinak. Bereme to jako výstřelek a úlet, budeme dál a bez emocí dělat svou práci,“ uvedl.

Několik desítek minut po události se v SMS zprávě ozval reportérce Seznamu prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Uvedl, že on ani prezident v době napadení v hotelu nebyli.

„Mrzí mě to a chtěl bych, abyste věděla, že takové chování odsuzuji,” napsal.

Reklama

Související témata:

Doporučované