Hlavní obsah

Přelouč plánuje developerskou výstavbu 120 bytů na sídlišti Hodinářka

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Přelouč na Pardubicku chce stanovit podmínky pro rozsáhlou bytovou výstavbu na jižním okraji města u silnice na Benešovice. V lokalitě by mělo na pozemcích města vzniknout deset objektů se zhruba 120 byty.

Článek

Radnice si nechala zpracovat architektonický návrh, vizualizaci budoucího sídliště Hodinářka 2 zastupitelé uvidí ve čtvrtek a měli by se shodnout na regulativech výstavby.

„Bude to klasický developerský projekt, budeme poptávat výběrovým řízením investora zástavby. Budeme mít vyhlášené podmínky, které bude muset dodržet,“ řekla starostka Irena Burešová (ODS). Zastupitelé by měli určit maximální výšku budov, jejich rozestupy či rozsah veřejných ploch.

V návrhu je i dětské hřiště, parkoviště a komunikace. Na sídlišti Hodinářka 2 by měly být hlavně byty 1+1, 2+1, ale i větší. Podle Burešové je o bydlení ve městě značný zájem. „Je jich (bytů) neustále nedostatek, potřebujeme ve městě udržet zejména mladé lidi, aby měli šanci tady získat bydlení,“ řekla starostka.

Výstavba potrvá nejméně pět let. „V září bychom chtěli na zastupitelstvu předložit ke schválení konečné znění zadávacích podmínek na výběr developera,“ uvedla Burešová. Vítězná nabídka by měla být známa v zimě 2022, vybraná společnost poté začne pracovat na projektové dokumentaci a povoleních výstavby. První bytové domy by se mohly začít stavět v polovině roku 2023. Pozemky investor od města odkoupí pouze pod budovami, na své náklady vybuduje parkovací plochy, hřiště a přístupové cesty.

V lokalitě již v minulosti vznikly čtyři bytové domy. Město u nich využilo podobný postup, jaký nyní chystá pro pokračování výstavby.

Reklama

Související témata:

Doporučované