Hlavní obsah

Při natáčení kopala do uprchlíků, od soudu odešla s tříletou podmínkou

Při natáčení kopala do uprchlíků, od soudu odešla s tříletou podmínkou.Video: Anita Baselová

 

Reklama

Kameramanka televize N1TV při natáčení u srbsko-maďarských hranic kopala do uprchlíků. Soud její obhajobu nepřijal a potrestal ji tříletou podmínkou.

Článek

Když dav uprchlíků v září 2015 prorazil na srbsko-maďarské hranici policejní kordon, zachytily kameramanku Petru Lászlóovou objektivy dalších novinářů. V emočně vypjaté situaci nejméně dva migranty kopla, dalšímu běženci nesoucímu dítě podrazila nohy.

Soud ji teď potrestal tříletou podmínkou za výtržnictví. Lászlóová se hájila tím, že byla vyděšená. „Viděla jsem několik set lidí, jak se obrátili a běží směrem ke mně, bylo to neuvěřitelně děsivé," uvedla.

Během soudního jednání vedeného prostřednictvím videokonference, se několikrát rozbrečela a omluvila. Po incidentu se prý potýká s velkou vlnou nenávisti, včetně výhrůžek smrtí.

Soudce její obhajobu nepřijal. Jednání Lászlóové podle něj bylo v rozporu s jakýmikoliv mravními i společenskými normami.

Maďarská televize N1TV Lászlóovou po incidentu propustila.

Případ muže s dítětem, kterému podrazila nohy, měl pak ještě další pokračování. Usámy Abdala Muhsína, který byl v Sýrii fotbalovým trenérem, si všimla španělská fotbalová asociace, která mu nabídla práci.

Později se ale objevily informace, že měl podporovat radikální syrskou frontu an-Nusrá napojenou na Al-Káidu. Muhsín to popřel.

Reklama

Doporučované