Hlavní obsah

Příbram osadí po městě 300 stojanů na kola s jednotným designem

Foto: Petr Pravda, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Příbram osadí po městě 300 stojanů na kola s jednotným designem. Náklady na pořízení a instalaci jsou 1,9 milionu korun, osazeny by měly být do konce roku.

Článek

Podle místostarosty Martina Buršíka (dříve ANO) jsou nyní stojany ve výrobě a postupně mají po městě přibývat. „Budou osazovány jak do zeleně, tak i do dlažby nebo do chodníku,“ uvedl Buršík. Ve vnitřním městě se instalace neobejde bez konzultace s památkáři.

Do budoucna by stojanů v Příbrami mělo být ještě více, až 800. V první várce jich město dalo vyrobit 300. „Budou se osazovat podle poptávky. Podle toho, jak budou využívané, tak je budeme přidávat,“ dodal Buršík.

Příbram si v minulosti dala zpracovat koncepci cyklodopravy, která zohledňuje i provázání s MHD a dalšími formami cestování. Z dokumentu vyplynulo, že lidé by uvítali lepší propojení s okolními obcemi. Město má přitom podle koncepce pro rozvoj cyklistiky dobré předpoklady. Díky krajinné rozmanitosti může nabídnout všechny druhy cyklistických tras od nenáročných kolem vodních toků až po trasy vhodné pro horská kola. Nabízejí se například ve směru do Brd, kde se lze dále napojit na rozsáhlou síť cyklotras na území chráněné krajinné oblasti.

Reklama

Doporučované