Hlavní obsah

Přijde Meghan pozdě na vlastní veselku a ještě zakopne? Na královskou svatbu si můžete bláznivě vsadit

Královská svatba přinese žně pro britské sázkové kanceláře.Video: Redakce seznam, AP, Reuters

 

Reklama

Podle odhadů finanční společnosti Brand Finance přinese královská svatba prince Harryho a Meghan Markleové britské státní pokladně jen za rok 2018 dodatečně miliardu liber. Šanci zbohatnout ale ve společenské události roku vidí i obyčejní Britové. Prostor nabízejí sázkové kanceláře, které na Royal Wedding vypsaly řadu zajímavých sázkových příležitostí. Pokud vám nabídka nevyhovuje, bookmakeři vám zpravidla vypíšou kurz přímo na míru…

Článek

„Royal Wedding” se už řadu týdnů řeší mezi kolegy v mnoha britských kancelářích, ve sportovních klubech i dopravních prostředcích. Britové, coby národ soutěživý, vidí v jednotlivých detailech královské veselky báječnou příležitost se se svým okolím vsadit.

„Ve Spojeném království se samozřejmě sází hlavně na fotbal, koňské dostihy nebo závody chrtů. Ale když dojde na událost, jako je královská svatba prince Harryho a Meghan Markleové, je zájem veřejnosti zrovna tak velký. Takovým příležitostem říkáme ‚novelty market’. Do téhle škatulky spadají také sázky na politiku nebo na různé další události související s celebritami,” zasvěcuje do problematiky Alex Apati z velké britské sázkové kanceláře Ladbrokes.

Podle něj představuje zhruba měsíční období mezi narozením třetího potomka vévody a vévodkyně z Cambridge a královskou svatbou vysloveně „sázkařské žně”. Rok 2018 je pak v tomto smyslu v Británii jedním z nejšťavnatějších, ne-li vůbec nejšťavnatějším v 21. století.

Hrad Windsor a jeho okolí.

Jak se svatba na hradě Windsor bude blížit, začne přibývat sázek třeba na počasí, které bude 19. května panovat. Alex Apati upozorňuje na skutečnost, že v Ladbrokes si můžete vsadit třeba na to, že na svatebčany dopadnou sněhové vločky.

„Přijímáme peníze na hlavní události spojené se svatbou, to znamená, který návrhář bude mít na starosti svatební šaty Meghan Markleové nebo který zpěvák vystoupí na oslavě. Vypisujeme ale také kurzy na, řekněme, obskurní záležitosti, jako že Meghan přijde do kaple sv. Jiří pozdě nebo že při obřadu zakopne,” říká Apati.

Podle Alexe Apatiho mají u Ladbrokes robustní kontrolní systém, jenž by podchytil podezřelé sázky a množství peněz podané na stejnou variantu, jako třeba na jméno zpěváka, který novomanželům zazpívá. Alex dodává, že u královské svatby nedisponuje sázková kancelář „insider” informacemi a orientuje se primárně podle chování zákazníků. V jednu chvíli tak třeba u Ladbrokes pozastavili přijímání sázek na jméno návrháře svatebních šatů nevěsty. To když se Meghan Markelová objevila na veřejnosti v šatech od Ralph & Russo.

Centrála sázkové kanceláře Ladbrokes.

Zatímco sázkařský byznys se pomalu ale jistě stěhuje do provozu online, u královské svatby je podle Alexe Apatiho vyšší procento klientů, kteří přijdou fyzicky na jednu z četných poboček Ladbrokes. Podle něj je tento způsob také snazší, pokud chce zákazník získat kurz na kombinaci událostí, které třeba nefigurují v nabídce. Obsluha na pobočce zavolá bookmakerovi a ten v drtivé většině případů specifický kurz vypíše. Svatba Meghan a Harryho má být specifická tím, že bude na královské poměry spíš menší a mezi hosty mají převažovat přátelé a známí snoubenců. Pozvánku dostalo výrazně méně členů evropských královských rodin i politických celebrit. Právě proto jsou jména hostů žádanou sázkařskou příležitostí.

„Počítáme s tím, že se na hradě Windsor objeví zpěvák Elton John nebo tenistka Serena Williamsová. To jsou opravdu favorité. Na opačném konci žebříčku jsou pak lidé, kteří se na svatbě s drtivou pravděpodobností neobjeví, jako je současný americký prezident Donald Trump nebo jeden ze strůjců brexitu Nigel Farage,” dodává Alex Apati z Ladbrokes.

Reklama

Doporučované