Hlavní obsah

Přijímací testy na Masarykovu univerzitu budou online

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Testy studijních předpokladů, které jsou základní součástí přijímacího řízení na Masarykově univerzitě, budou letos jen online.

Článek

Termín je sice až 24. dubna, epidemická situace je však nepředvídatelná a univerzita se rozhodla dát studentům s předstihem jasnou informaci, uvedl mluvčí školy Pavel Žára.

Vedení univerzity předpokládá, že celý jarní semestr se odehraje online, případně hybridní formou. „Už nyní chceme všem uchazečům o studium na Masarykově univerzitě říci, že ať už bude situace s epidemií jakákoliv, tak testy studijních předpokladů, konané v rámci přijímacího řízení, se uskuteční online,“ řekl rektor Martin Bareš.

Test absolvuje každý uchazeč pouze jednou, a to bez ohledu na to, kolik přihlášek podá. Je určený pro všechny fakulty s výjimkou lékařské, farmaceutické a fakulty sportovních studií. Na fakultě sociálních studií si uchazeč může alternativně vybrat test od společnosti Scio.

Test studijních předpokladů pro rok 2021 obsahuje 48 otázek z oblasti verbálního, numerického, kritického a analytického myšlení. Na vyřešení testu je limit 100 minut. Součástí jsou také otázky v angličtině.

Dva týdny před termínem budou mít uchazeči možnost ověřit si práci s online testem a funkčnost svých zařízení, včetně kamery a mikrofonu, při technické zkoušce. Potřebné informace najdou do konce března v e-přihláškách a na webu univerzity.

Online testování uchazečů je pro univerzitu technickou i logistickou výzvou, na kterou se už připravuje. „Využijeme i bohaté zkušenosti z online výuky několika tisíc předmětů, která aktuálně na všech fakultách probíhá, ve většině případů včetně vzdáleného zkoušení,“ řekl prorektor Michal Bulant.

Loni si podalo přihlášku na Masarykovu univerzitu přes 20 000 uchazečů. Přijato bylo bezmála jedenáct tisíc studentů.

Reklama

Související témata:

Doporučované