Hlavní obsah

Přímo z místa: Hromadná havárie na D1. Z cisterny vytéká olej, jeden mrtvý

Záběry z místa nehody: Na D1 havarovala cisterna v protisměru.Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Na dálnici D1 na 23. kilometru ve směru na Prahu havarovaly ráno cisterna, osobní auto a kamion. Cisterna převážející lehký topný olej skončila po nehodě na boku, olej z ní masivně vytéká.

Článek

Nehodu jeden člověk nepřežil, další dva se zranili, jeden z nich vážně, řekli ČTK mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel a záchranné služby Petra Effenbergerová. Dálnice je v místě obousměrně uzavřena.

Při nehodě se poškodila také naftová nádrž vozu, kromě oleje tak do okolí vytéká i nafta. Podle dosavadních informací by mělo jít o tisíce litrů. „Masivní únik oleje a nafty budeme řešit s vodoprávním úřadem i Českou inspekcí životního prostředí," řekl Gabriel. Dálnice bude podle něj uzavřena několik hodin.

„Jedna osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem, lékař byl nucen konstatovat smrt. Druhá osoba utrpěla vážná poranění, po nezbytné intenzivní péči byla přepravena letecky do střešovické nemocnice. Třetí člověk má lehčí poranění a po ošetření jsme ho transportovali do benešovské nemocnice," řekla Effenbergerová.

Před nehodou se vytvořila asi šestikilometrová kolona. Policisté dopravu odklánějí na 29. kilometru na Hvězdonice, na dálnici se mohou řidiči vracet na 21. kilometru u Mirošovic. Ve směru na Brno odklání policie dopravu na 21. kilometru na Mirošovice, zpět se mohou řidiči vracet na 41. kilometru u Šternova.

Reklama

Související témata:

Doporučované