Hlavní obsah

Jak to vypadá, když nejsou lidé. Zkoušeli jsme si nejžádanější profesi posledních měsíců

Reportérka Seznamu Michaela Rambousková se přidala k davům zájemců a zkoušela si v Hradci práci řidičky autobusu.Video: Michaela Rambousková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nedostatek řidičů autobusů trápí dopravní podniky a firmy po celé republice. Řada z nich nabízí zájemcům o práci šoféra řadu benefitů a bonusů. Dopravní podnik v Hradci Králové pořádá nábor téměř nepřetržitě, dnes však mají zájemci o práci šoféra jedinečnou možnost si vyzkoušet, jaké to vlastně za volantem autobusu je.

Článek

Zájem je obrovský, vyzkoušet si řízení autobusu městské hromadné dopravy chtějí desítky lidí.

Dopravní podnik v náborové kampani cílí i speciálně na ženy, kterých za volantem hradeckých autobusů a trolejbusů stále přibývá. A to i díky modernizaci vozového parku, jehož všechny vozy jsou plně vybaveny posilovači řízení.

„Ženám se v naší společnosti líbí a daří. V současné době máme 32 řidiček, to je více než kdekoliv jinde v České republice,” uvedl ředitel podniku Zdeněk Abraham.

Hradecký dopravní podnik práve kvůli nedostatku řidičů musel před několika týdny upravit jízdní řády a zrušit nebo omezit několik linek. „Vypomáhají i kolegové z kanceláří či dílen, kteří mají řidičák na autobus. Já sám jsem jezdil také,” dodal Abraham.

Reklama

Doporučované