Hlavní obsah

Zeman se na diskuzi s voliči opět opřel do novinářů: „Někdy mám pocit, že pár facek by bylo na správném místě”

Sledujte, jak Miloš Zeman zavítal mezi své voliče, obyvatele obce Jakartovice na Ostravsku.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prezident přijel poděkovat do obce, kde získal přes 70 % hlasů.

Článek

Miloš Zeman v úterý zahájil třídenní cestu po moravskoslezském regionu, jednom z krajů, kde se mu dostalo největší voličské podpory. Jeho diskuzi s obyvateli Jakartovic můžete vidět ve videu výše.

Na rozdíl od jiných akcí, kde se prezident setkává s občany, se nyní nedostavili žádní odpůrci, což Miloš Zeman kvitoval, že patrně těch 25 % lidí z obce, kteří ho nevolili, zůstalo doma.

Jeden z občanů mu položil otázku, co hodlá udělat s novináři, kteří ho „veřejně špiní”. Prezident připomněl, že mu sice někdejší přítel a ministr kultury Pavel Dostál říkal, že „s domovnicí se nediskutuje”, na druhou stranu se opět do novinářů opřel: „Někdy mám pocit, že pár facek by bylo na správném místě,” dodal za kvitování publika.

Před setkáním s obyvateli Jakartovic absolvoval například soukromé setkání prezidentského páru s hejtmanem kraje a manželkou hejtmana. Hodinu před polednem se potkal se zastupiteli Moravskoslezského kraje, starosty obcí a zástupci úřadu. Do Jakartovic, odkud Seznam.cz přináší přímý přenos, dorazil patnáct minut po čtrnácté hodině. Absolvoval soukromé setkání se starostkou obce, poté setkání s představiteli obce a starosty okolních obcí.

A nyní diskutuje s obyvateli obce. Poté se podepíše na pamětní list obce a dekoruje prapor obce Jakartovice pamětní stuhou prezidenta. Obdrží i dar od obce.

Ve středu se Miloš Zeman přijede podívat do společnosti Třinecké železárny, kde se krátce před polednem setká se zaměstnanci v hale loupací a zušlechťovací linky. Pak zavítá do Karviné a v půl čtvrté odpoledne má v plánu setkání s občany na Masarykově náměstí. V půl páté přijede do Orlové, kde jej v 17:15 čeká setkání s občany na prostranství před DDM.

Třetí den návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Moravskoslezském kraji začne ve čtvrtek ve 13:15 příjezdem do obce Slezské Pavlovice, kde se ve 13:50 setká s občany.

Reklama

Doporučované