Hlavní obsah

Bývalá ředitelka Bulovky zůstane kvůli podezření z korupce ve vazbě

Foto: Profimedia, Profimedia.cz

Reklama

Pražský městský soud ve čtvrtek podle informací Seznamu zamítl stížnost bývalé ředitelky Nemocnice Na Bulovce Andrey Vrbovské na její umístění do vazby, ve které je od konce června. Vrbovská tak zůstává za mřížemi.

Článek

Soud projednával její stížnost na vazbu v neveřejném jednání, a proto nemůže rozhodnutí zatím nijak oficiálně komentovat. „U neveřejného jednání nebyl ani obhájce, ani státní zástupce. Rozhodnutí tak musí být nejdříve prostřednictvím obvodního soudu doručeno oběma stranám," řekla mluvčí soudu Markéta Puci.

Vrbovská je ve vazbě kvůli vyšetřování údajně zmanipulovaných zakázek v pražských nemocnicích. Na konci června policie rozjela velkou akci, při které prohledávala kanceláře vedení nemocnic Na Bulovce a Na Františku. Prohledávala také objekty soukromých firem.

Podle informací od státních zástupců policie obvinila celkem jedenáct lidí a dvě právnické osoby.

Dva lidé skončili ve vazbě. Kromě Vrbovské je za mřížemi také severočeský podnikatel Tomáš Horáček, který má být podle informací z vyšetřování hlavní postavou případu. Podle zákulisních informací je policie přesvědčena, že právě on měl ovlivňovat veřejné zakázky v nemocnicích.

Horáček si proti uvalení vazby stejně jako Vrbovská stěžoval. Jeho stížnost zamítl Městský soud v Praze už v úterý.

Horáček i Vrbovská by podle soudu mohli v této fázi vyšetřování ovlivňovat svědky. Lze tak předpokládat, že je soud může z vazby propustit, až se policii podaří všechny svědky vyslechnout. V tuto chvíli ale nedokáže nikdo říci, jak dlouho to bude trvat.

Reklama

Související témata:

Doporučované