Hlavní obsah

Přípravy lyžařských středisek v Ústeckém kraji vrcholí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Přípravy lyžařských středisek na zimní sezonu v Ústeckém kraji vrcholí, přestože není jasné, zda bude kvůli epidemické situaci možné na lyže vyrazit.

Článek

Oslovení provozovatelé skiareálů ale věří, že za zpřísněných podmínek lanovky nakonec spustí. Podle provozovatele areálu Telnice na Ústecku Jindřicha Holingera by mohl první sníh napadnout již za 14 dnů. Řekl to ČTK.

„Připravujeme sněžná děla, rolbu. Řekl bych, že přípravy vrcholí, ale zatím žádné zprávy nemáme, jak to bude vypadat, ale věříme, že se udělají nějaká opatření,“ uvedl Holinger. Podle jeho představ by lidé mezi sebou dodržovali rozestupy a na lanovky by je vlekaři pouštěli jednotlivě nebo s rodinnými příslušníky. „Je to pobyt na čerstvém vzduchu. Všichni mají rukavice, mají helmy, brýle, takže nebezpečí nákazy je minimální,“ doplnil provozovatel.

Do zimních středisek na severu Čech míří ve velkém Němci, kteří si kupují i celoroční permanentky. Holinger míní, že pokud bude možné sezonu zahájit, budou Němci jezdit na hory na jednodenní pobyty. Problémy ale mají ubytovací zařízení. Provozovatel penzionu Hubert v Mikulově na Teplicku v blízkosti skiareálu Bouřňák Tomáš Kučera ČTK řekl, že lidé pobyty odhlašují. „Ubytovat se mohou, ale nikdo tu není,“ řekl. Podle něj se rekreanti obávají možného uzavření hotelů nebo zákazu lyžování. „Nikdo neví, co bude,“ dodal Kučera.

Skiareál Klíny na Mostecku, který se v posledních letech zaměřuje na letní sezonu, by měl zhruba za měsíc zpřístupnit dlouho připravovanou atrakci. Jde o jednu z pěti nejdelších zipline v Evropě. Na ocelové lano se člověk připevní pomocí kladky a po spuštění projede vzduchem. Alena Dalecká ze společnosti Zimlet ČTK řekla, že provozování dráhy musí schválit úřady. „Termín se tak může posunout,“ dodala.

Reklama

Doporučované