Hlavní obsah

Pro středoškolské diplomy parklandských studentů přišli pozůstalí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Studenti posledního ročníku parklandské střední školy obdrželi diplomy.Video: Twitter.com, AP

 

Žáci posledního ročníku střední školy v Parklandu si na slavnostním ceremoniálu převzali své středoškolské diplomy. Středoškolské vzdělání ukončili čtyři měsíce po útoku Nikolase Cruze, který v areálu floridské školy zastřelil sedmnáct lidí.

Článek

Kromě samotných žáků pro diplomy přišli také rodiče čtyř žáků posledního ročníku, kteří Cruzův útok nepřežili. Jednalo se o pozůstalé po Nicholasi Dworetovi, Joaquinovi Oliverovi, Meadowu Pollackovi a Carmen Schentrupové.

Matka Joaquina Olivera jeho středoškolský diplom převzala v triku s nápisem „This should be my son“ (Měl by tady stát můj syn), za což si vysloužila bouřlivé ovace.

Na slavnostním ceremoniálu spojeném s pietní akcí, který hostila aréna hokejového klubu NHL Floridy Panthers, se objevilo 800 hostů.

Jako hlavní řečník vystoupil známý americký moderátor a komik Jimmy Fallon. Podle maturující Shannon Recorové Fallon obecenstvo svým projevem zvládl rozplakat i rozesmát a do pochmurného prostředí přinesl trochu smíchu.

Devatenáctiletý Nikolas Cruz podle svých právníků přizná svou vinu ve výměně za doživotní trest. Žaloba pro útočníka ze 14. února požaduje trest smrti.

Související témata:

Doporučované