Hlavní obsah

Probošt vyzývá, aby lidé sledovali půlnoční mši přes internet

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Probošt kapituly sv. Kosmy a Damiána ve Staré Boleslavi Libor Bulín žádá veřejnost, aby půlnoční mši v noci ze Silvestra na Nový rok ve Staré Boleslavi sledovala prostřednictvím živého přenosu na internetu.

Článek

„V noci bude platit zákaz vycházení, mši bude sloužit kardinál Dominik Duka,“ řekl Bulín. Živý přenos z půlnoční mše mohou lidé podle Bulína sledovat na webu www.staraboleslav.com. „Nechoďte do Staré Boleslavi, protože je zákaz vycházení a dostanete se do maléru. Sedněte si v teple doma před televizi nebo před počítač a sledujte mši pomocí přenosu. Dokonce budete v první řadě,“ řekl Bulín.

Zákaz vycházení potvrdila mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová. „Výjimka pro půlnoční mše byla založena krizovým opatřením, kde byla stanovena výjimka pro cesty na shromáždění pořádané církví nebo náboženskou společností a účasti na něm,“ řekla Peterová. Výjimka platila od 24. prosince od 23:00 do 25. prosince do 1:59 hodin. „Tato výjimka tedy už neplatí, byla časově konzumována a naplněna,“ řekla Peterová.

V 18:00 se bude v bazilice Nanebevzetí Panny Marie ve Staré Boleslavi konat mše pro poutníky, kteří se sejdou v 9:30 u Mariánského sloupu na Staroměstském náměstí v Praze a následně vyrazí do Staré Boleslavi.

Loni sloužil novoroční půlnoční mši ve Staré Boleslavi také kardinál Duka. Učinil tak při příležitosti slavnostního otevření opravené baziliky, do Staré Boleslavi se zároveň vrátilo Palladium země české. Rekonstrukce baziliky začala v roce 2017. Po celou dobu byl kostel pro místní věřící i poutníky uzavřen.

Reklama

Doporučované