Hlavní obsah

Prohlížeč od Seznam.cz dostal nový design a funkce

Zájem o prohlížeč od Seznamu roste.

Reklama

Česká internetová jednička Seznam.cz představuje další zásadní aktualizaci svého prohlížeče, která přináší nový vzhled a řadu nových vychytávek jak v desktopové, tak i v mobilní a tabletové verzi.

Článek

Jednou z hlavních novinek u verze pro desktop dostupných pro platformy Windows i Mac je sjednocení často používaných funkcí do bočního panelu. V něm lze pohodlně přepínat mezi oblíbenými stránkami, historií, staženými soubory a obsahem, který si lidé ukládají na později. Tyto položky bylo doposud možné zobrazit jen na domovské stránce Seznam.cz. Funkce „Na později“ je navíc synchronizovaná napříč službami české internetové jedničky, takže v ní najdete třeba video, které jste si uložili v aplikaci Televizeseznam.cz.

„Vyslyšeli jsme přání našich uživatelů, kteří si často psali o pokročilejší možnosti práce s uloženými položkami, a přidali jsme ke všem sekcím možnosti hromadných úprav. Udělat si pořádek v oblíbených stránkách, seřadit si je abecedně nebo vytvořit složku z několika předem vybraných položek je nyní mnohem pohodlnější,“ vypočítává Adam Raška, produktový manažer služby Seznam.cz prohlížeč. Práci s veškerým obsahem uživatele dále usnadňuje funkce „Hledání“, kterou lze využít při hromadných úpravách ke snadnému nalezení položek, jež mohou být schované v různých adresářích.

Další lidmi často poptávanou funkcí je možnost zvětšit si písmo na stránkách nebo i v prohlížeči samotném. Doposud to na stránce bylo možné udělat pouze přes klávesovou zkratku. Nová verze přidává tuto možnost i do „Menu“, kde ji uživatelé snáze najdou. „Vidíme, že mnoho našich uživatelů využilo v „Nastavení“ možnost zvětšit si písmo samotného prohlížeče. Proto jsme tuto funkci přidali do uvítací obrazovky po dokončení instalace. Posuvník umožňuje okamžité změny vzhledu, a uživatel si tak snadno zvolí ideální nastavení právě pro sebe,“ dodává Raška.

Více než milion uživatelů s mobilem

Seznam.cz aktuálně v mobilních zařízeních používá každý měsíc přes jeden milion uživatelů, kteří získávají kromě nového, svěžího vzhledu i několik funkčních vylepšení. Články a videa uložené na později budou nově dostupné i v aplikacích. Mezi oběma funkcemi „Oblíbené“ a „Na později“ je možné jednoduše přepínat, jelikož jsou na jedné obrazovce.

Mobilní aplikace nabízí také vylepšenou práci s panely. Na jedné obrazovce jsou vidět panely právě otevřené, dále ty z dalších zařízení či nedávno zavřené, tedy historie prohlížení.

Seznam.cz prohlížeč navíc přináší možnosti hromadných úprav také do mobilů. „Přesun, řazení podle abecedy nebo hromadné mazání je možné jednoduše i z mobilu. Na něm funguje inteligentní vyhledávání, což dále pomůže lepší organizaci. Takto pokročilé možnosti úprav jsou na trhu mobilních prohlížečů zcela ojedinělé,“ zdůrazňuje Raška a dodává, že těm, kteří budou navíc ještě přihlášení pod Seznam.cz účtem, se automaticky změny synchronizují na všech jejich zařízeních.

Zájem o prohlížeč kontinuálně roste

S prohlížečem od Seznamu se denně vydá brouzdat po internetu v průměru přes půl milionu lidí. Každý měsíc ho tak použije na 1,3 milionu unikátních uživatelů na desktopech a v mobilních zařízeních, kde okupuje aktuálně druhé místo v rámci ČR. Podíl Seznam prohlížeče v návštěvnosti služeb Seznamu vzrostl meziročně o 44 %. Prohlížeč od Seznamu také pomáhá uživatelům pohybovat se na internetu bezpečně. Díky funkci, na které spolupracuje s ČOI a několika českými bankami, měsíčně zablokuje přes 250 000 podvodných stránek.

Reklama

Doporučované