Hlavní obsah

První obvinění za předražený nákup kyber nože v nemocnici exministra Němečka

Večerní zprávy, pondělí 10. 4. 2017.

 

Reklama

Ostravská krajská kriminální policie obvinila dva lidi kvůli údajně předraženému nákupu kybernetického nože pro Fakultní nemocnici Ostrava. Seznamu to potvrdily dva důvěryhodné zdroje. Mezi obviněnými není podle informací redakce nikdo z tehdejšího vedení špitálu.

Článek

Policie ani státní zástupce nechtěli obvinění komentovat. „Orgány činné v trestním řízení nebudou informovat o svém postupu, ať již pozitivně či negativně, rovněž nebudou komentovat výsledky svého postupu, pokud pro to nevyvstane zákonný důvod,“ uvedl ostravský žalobce Jaroslav Jurka.

Už před půldruhým rokem detektivové zmrazili 14 milionů korun. Část z pětašedesáti milionů, které podle nich zaplatila ostravská nemocnice navíc. Peníze tehdy policie zabavila na účtu společnosti CMS – Czech Medical Service. Její majitel Martin Roj je údajně mezi obviněnými. Na otázku Seznamu, co říká svému obvinění, však pouze poděkoval a zavěsil.

Na policii kvůli nákupu vypovídal i exministr zdravotnictví Svatopluk Němeček z ČSSD, který v době obchodu nemocnici vedl. Celý případ tehdy označoval doslova za „snahu pozvracet ministra“ a nákup vždy obhajoval.

O celé kauze víc ve videu nahoře.

Reklama

Doporučované