Hlavní obsah

Prvoligový fotbalista Mladé Boleslavi má koronavirus

Foto: Profimedia.cz

Jeden z fotbalistů Mladé Boleslavi měl pozitivní test na koronavirus. O tom, zda se na tomto stadionu odehraje příští týden ligové utkání se Slavií, rozhodnou výsledky kontrolních testů, které teď proběhnou u dalších boleslavských fotbalistů.

Reklama

Před víkendovým restartem fotbalové ligy probíhá v klubech plošné testování. Pozitivní test na covid-19 měl jeden z hráčů Mladé Boleslavi, v karanténě je z týmu sám, všechny jeho spoluhráče ale znovu testují.

Článek

Informaci potvrdila Dana Šalamunová, mluvčí středočeské krajské hygienické stanice. „Ano, v rámci testování jsme jeden pozitivní případ v rámci týmu boleslavských fotbalistů zaznamenali. Výsledek jeho testu byl k dispozici v sobotu, ještě se v ten den vyskytoval na přípravném utkání, ale hráči nebyli v kabinách, jen venku. Proto zatím nebylo třeba vyhlásit karanténu i pro další hráče. Je do ní umístěn toliko ten jeden pozitivně testovaný. A také osoby, se kterými v předepsaném období přišel do blízkého styku, to ovšem není nikdo z fotbalového oddílu.“

Jméno fotbalisty redakce díky jinému zdroji zná, ale rozhodla se ho nezveřejňovat.

Poté, co u něj test odhalil výskyt koronaviru, musí všichni jeho spoluhráči a osoby pohybující se v těsné blízkosti týmu na další test. „Ten by měl být proveden zítra, tedy v úterý. A jeho výsledky pak budou známy podle toho, jak bude zatížena kapacita laboratoře, orientačně by to ale mělo být zhruba do 24 hodin,“ upřesnila Šalamunová.

Redakce Seznam Zpráv kontaktovala i funkcionáře mladoboleslavského klubu. Sportovní manažer František Mysliveček se vyjádřil, že o ničem takovém neví. Sportovní ředitel Josef Jinoch pravil, že sám se k ničemu vyjadřovat nebude. A odkázal na tiskového mluvčího klubu Jiřího Korose. Když se po několika hodinách podařilo navázat s ním spojení, odkázal na strohou tiskovou zprávu Ligové fotbalové asociace, která mezitím vyšla. S tím, že nic víc k tomu sdělit nelze..

Fotbalová liga bude o víkendu rozehrána po více než dvouměsíční pauze zaviněné koronavirem. V sobotu se začne dohrávkou Teplice-Liberec, první celé řádné kolo je na programu v úterý a ve středu 26. a 27. května.

Tým FK Mladá Boleslav by měl v úterý od 20 hodin hostit pražskou Slavii. O tom, zda se utkání opravdu bude moci uskutečnit, by se mělo rozhodnout do konce tohoto týdne. Podle toho, jak dopadnou testy všech hráčů týmu, naplánované na úterý.

Kdyby snad hypoteticky měly přibýt další pozitivně testovaní, krajský hygienik by zvážil a rozhodl, zda karanténu rozšíří na celý tým. To by pochopitelně nabouralo termínovou listinu soutěže, která počítá se dvěma zápasy každého celku týdně. V plánu je sehrát všechny zápasy do 19. července.

Reklama

Doporučované