Hlavní obsah

Putin v roli moderátora. BBC představila nový televizní pořad

Animace Vladimira Putina bude moderovat novou talk show ve Velké Británii.Video: BBC, Tereza Brhelová

 

Reklama

Britská veřejnoprávní televize BBC představila novou show, kterou bude moderovat animovaný Vladimir Putin. Digitální šéf Kremlu bude během pořadu zpovídat hosty. Postavu ruského prezidenta bude ztvárňovat známý komik Natt Tapley.

Článek

Ať už se jedná o podezření, že se zapletl do referenda o brexitu, nebo nařídil otrávení bývalého špiona Skripala, ruský prezident Vladimir Putin vzbuzuje v Británii silné emoce. A to dokonce takové, že se BBC rozhodla vytvořit show, kde bude moderátorem animovaný ruský prezident.

Nový pořad BBC ponese název Večerní show s Vladimirem Putinem. Satirický pořad bude využívat 3D karikaturu ruského prezidenta, který bude v živém vysílání zpovídat hosty. Postavu Putina bude ztvárňovat komik Natt Tapley, který pracoval dříve na pořadu Have I Got News For You. Britská televizní stanice tuto novinku oznámila ve středu 22. května, od té doby se spekuluje, zda to nezhorší vztahy s Ruskem.

„Samozřejmě, že to nepomůže bilaterálním vztahům. Moskva bude pořad hodnotit jako politicky motivovaný,” sdělila pro The New York Times Joanna Szosteková, která přednáší politologii na glasgowské univerzitě. V minulosti Kreml odsoudil veřejnoprávní televizi BBC. Ruská vláda tvrdila, že televize je propagandistická a vytváří dezinformace. Některé pořady byly dokonce označeny jako zločiny proti lidskosti.

Kreml řekl deníku Telegraph, že se Putin na parodii sebe sama dívat nebude.

„Napsala se spousta knížek, namalovala se spousta karikatur a vyrobila se spousta loutek a animovaných postav Putina,” řekl prezidentův mluvčí rádiu Govorit Moskva. „Prezident ale nečetl žádnou z těch knih a nepodíval se na jedinou karikaturu. Nechce se jim žádným způsobem podobat. Nechte karikatury, aby se podobaly jemu.“

Podle BBC se diváci mohou těšit na známé hosty. Putin v prvních dvou přednatočených epizodách zpovídal například Deborah Frances-Whiteovou, která má svůj podcastový pořad Guilty Feminist. S ní se bavil o feminismu. Dalšími hosty byli například televizní moderátor Joe Swash či novinář Alastair Campbell, který mimo jiné dělal mluvčího bývalému britskému premiérovi Tonymu Blairovi.

Reklama

Doporučované