Hlavní obsah

Razie proti extremismu na Slovensku: Policie zadržela i člena Horkýže Slíže

Foto: Profimedia.cz

Marek Viršík, bubeník kapely Horkýže Slíže.

Reklama

Slovenská policie dnes zadržela při zátahu proti extremismu devět lidí. Jsou mezi nimi také členové rockových skupin Krátký proces a Horkýže Slíže, informovala televize Markíza.

Článek

Do akce vedené slovenskou policií se podle webu Česká justice zapojili i čeští kolegové, kteří provedli domovní prohlídku u českého hudebníka v Děčíně.

„Od brzkého rána na několika místech zasahuje Národní kriminální agentura proti extremismu. Jedná se o akci s krycím názvem Šašovia (Šašci), která se odehrává i v sousední zemi,“ uvedla dnes na Twitteru slovenská policie s tím, že bylo zadrženo devět lidí.

Podle slovenských médií je mezi nimi zpěvák radikální skupiny Krátký proces Rastislav Rogel či bubeník a manažer kapely Horkýže Slíže Marek Viršík. První zmíněná skupina je známá extremistickými texty a podle televize Markíza našli policisté při prohlídce u Rogela předměty s nacistickou a hitlerovskou tematikou.

Deník SME v minulosti psal, že Rogelova skupina nahrává ve studiu patřícím právě Viršíkovi.

V Děčíně policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu podle českého webu provedli prohlídku u bubeníka skupiny Krátký proces Josefa Pokorného.

Reklama

Doporučované