Hlavní obsah

RegioJet obnoví autobusové linky do Londýna či Paříže

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

V souvislosti se zmírňováním epidemie v České republice a znovuotevřením německých hranic pro tranzitní pravidelnou přepravu lidí obnovuje dopravce RegioJet provoz na vybraných mezinárodních autobusových linkách.

Článek

Týká se to linek do Londýna, Paříže, Amsterdamu a Milána. O mezin

árodní jízdenky mezi cestujícími roste zájem, řekl ČTK mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Počet cestujících je i přes rostoucí zájem obecně stále nízký. „Cestují ti, kdo z nějakého důvodu musí a chybí například zcela turistické cestování. Proto budou i autobusy na obnovených mezinárodních linkách zatím jezdit jednou týdně, což odpovídá aktuální poptávce,“ sdělil Ondrůj. Linka z Prahy do Londýna bude zatím v provozu jednou týdně s odjezdy v pátek z Prahy a v neděli z Londýna. První spoj odjíždí už tento pátek. Totéž platí i pro linku z Prahy do Paříže, kterou dopravce spustí 9. dubna, a spoje z Prahy do MIlána nebo Amsterdamu, které RegioJet obnoví 16. dubna. Linka z Prahy do Říma funguje jednou týdně o víkendu.

Kromě mezinárodních autobusových linek jsou v provozu mezinárodní vlakové spoje. „V plném rozsahu čtyřikrát denně v každém směru na trase Praha – Brno – Vídeň a zpět, třikrát denně v každém směru na trase Praha – Brno – Bratislava a zpět a jednou denně v každém směru na trase Praha – Košice,“ uvedl Ondrůj. Dodal, že další mezinárodní spoje bude RegioJet posilovat v dubnu po ukončení dalších protiepidemických opatření.

Dopravce FlixBus zatím obnovení provozu mezinárodních spojů neplánuje. „Síť autobusových spojů pravidelně upravujeme a přizpůsobujeme poptávce i aktuálním vládním nařízením. V současné chvíli je v provozu pouze minimum mezinárodních spojů, které staví v České republice.Významně omezené jsou již od loňského podzimu. Obnovení je závislé na aktuální pandemické situaci v jednotlivých zemích, která v současné chvíli není příznivá. V tomto ohledu prozatím nemůžeme předjímat, kdy dojde k obnovení provozu ani v jakém rozsahu,“ řekla ČTK mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

Reklama

Související témata:

Doporučované