Hlavní obsah

Cheb nabídne znovu ke koupi pozemky v Podhradu, ale za nižší cenu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Do soutěže o pozemky pro bytovou výstavbu v části Podhrad, kterou město vyhlásilo v květnu, se nikdo nepřihlásil, proto se radní rozhodli výzvu opakovat. Místo 1200 korun ale nabídli pozemky za 1000 korun za metr čtvereční.

Článek

Jde o 16.500 čtverečních metrů v okrajové části města. „Rada projednala opětovně zveřejnění záměru na prodej pozemků v Podhradu. Už jsme se tím zabývali v květnu, kdy jsme schválili cenu na 1200 korun plus DPH v lokalitě ulic Malá a Ke Střelnici. Vzhledem k tomu, že se domníváme, že ten záměr je jinak připraven správně, tak jsme šli tou cestou, že jsme snížili nabídkovou cenu na 1000 korun za metr čtverečný,“ uvedl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).

Pokud by se nakonec objevil zájemce, mohli by radní prodej schvalovat v září. Protože jde o elektronickou aukci, o pozemky se může přihlásit i více zájemců, kteří by pak mezi sebou licitovali. Pak by se cena mohla nakonec ještě zvýšit.

Město přitom nechce pozemky prodávat jednotlivě nebo do nich samo investovat a pak prodávat za vyšší cenu. Podle Hrubého se jeví efektivnější větší plochy pozemků nabídnout soukromým developerům, kteří pak pozemky doplní inženýrskými sítěmi a komunikacemi a parcely rozprodají zájemcům o bydlení. Veřejné komunikace přitom developeři zpětně musí předat městu.

Cheb v současné době nabízí k prodeji pozemky pro bytovou výstavbu hlavně v prolukách v centru města. Do budoucna by měla pak vzniknout celá nová obytná čtvrť na místě bývalých kasáren na Zlatém vrchu. Tam ale ještě město nedokončilo jednání o podmínkách prodeje se zájemcem o koupi. Stavět by se tak mohlo nejdříve zhruba za dva roky.

Reklama

Doporučované