Hlavní obsah

Ostravské komunikace už opravují výtluky, spotřebovaly více směsi než loni

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Společnost Ostravské komunikace, která se stará o silnice v krajském městě, už opravuje výtluky po letošní zimě. Za první dva měsíce roku na ně spotřebovala 66 tun recyklované asfaltové směsi, o 26 tun více než loni.

Článek

"Od ledna do konce března, kdy jsou ještě zavřeny obalovny pro výrobu teplých asfaltových směsí, využíváme recyklátor. Ten umožňuje opravovat výtluky pomocí už jednou použitého vyfrézovaného, nebo vybouraného asfaltu," uvedl ředitel Ostravských komunikací Daniel Lyčka.

Díky recyklátoru může firma nejhorší poškození povrchu vozovek opravit i během příznivého zimního počasí. Stačí, když se teploty pohybují okolo nuly. "Od začátku tohoto roku bylo zpracováno celkem 66 tun teplé recyklované asfaltové směsi," uvedl výrobní náměstek Petr Uhlíř.

Letošní zima je podle něj podobně jako ta loňská bohatá na prudké střídání teplot a na změny klimatických podmínek, což vede k vytvoření mnoha nových silničních výtluků. Například předloni za leden a únor firma spotřebovala na výtluky 18 tun směsi, tedy zhruba čtvrtinu toho co letos.

Reklama

Související témata:
Výtluk

Doporučované