Hlavní obsah

Parkovací dům v Českých Budějovicích u sportovní haly se začne stavět koncem léta

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Parkovací dům v Českých Budějovicích u sportovní haly by mohl být hotový koncem léta 2023. Radnice předpokládá, že práce začnou na sklonku letošních prázdnin, až firma získá stavební povolení.

Článek

Další parkovací dům by mohl vzniknout na sídlišti Šumava. Novinářům to dnes řekl náměstek českobudějovického primátora Petr Holický (ANO).

Do parkovacího domu u sportovní haly se vejde téměř 500 aut, stavba vyjde na 124 milionů korun. V zimě město uvedlo, že by mohl začít sloužit na jaře příštího roku, dnes radní informovali, že to bude nejdřív příští léto. Stavba potrvá podle náměstka 12 až 18 měsíců.

„České Budějovice mají dlouhodobě deficit parkovacích míst v samotném centru města. Je proto nezbytné najít řešení pro automobilisty. Tím může být parkovací dům na Dlouhé louce, který je pět, deset minut chůze od centra. Koncem léta by se mohlo takzvaně kopnout,“ řekl Holický. U sportovní haly teď parkují řidiči zdarma. Při stavbě domu budou moci nechat svá auta na placeném parkovišti v prostorách mezi Husovou třídou a benzinovou pumpou na Dlouhé louce.

Město zvažuje i další parkovací domy. Vytipovalo si dva pozemky na sídlišti Vltava, u ulice Otavská na konečné trolejbusů a za autobazarem firmy AAA. Jiný parkovací dům by mohl být na sídlišti Šumava poblíž rezidence Oskarka, kde je městské parkoviště. Radnice by se mohla na provozu domluvit s některým společenstvím vlastníků jednotek nebo stavebním bytovým družstvem, jak řekl Holický. Pro parkovací dům na sídlišti Šumava již existuje architektonický návrh.

Parkovací dům u sportovní haly by měl pokrýt i poptávku sportovních fanoušků. Bude vedle haly, kde hrají zápasy extraligoví volejbalisté Jihostroje. V blízkosti je také zimní stadion a fotbalový stadion, na nichž také nastupují českobudějovické týmy v nejvyšších soutěžích. Tendr na stavbu vyhrála společnost Hochtief CZ - APP-Projekt.

Reklama

Doporučované